Ex-prof Buurmeijer coach DVC Appingedam

De in wording zijnde fusievereniging DVC Appingedam, een samensmelting van de voordeurdelers De Pelikanen en Appingedam, heeft voormalig profvoetballer Erwin Buurmeijer aangewezen als hoofdtrainer voor het seizoen 2017-2018.

Buurmeijer is volgens de website van de fusiepartners de meest geschikte kandidaat gebleken om DVC Appingedam onder zijn hoede te nemen. De 37-jarige is allesbehalve een onbeschreven blad in de voetballerij. Hij speelde maar liefst twaalf seizoenen als prof bij het ter ziele gegane Veendam, werd voor een half jaar verhuurd aan Emmen en was als amateur aan ACV, WKE en Appingedam verbonden. Het voetbaljaar in Appingedam waren mensen als Dick Lukkien en Gerard Zeeman zijn teamgenoten. Laatstgenoemde werd vorige week door Appingedam ontslagen.

Zijn voetbalwieg stond echter bij de Pekelder club PJC. Daar sloot hij afgelopen seizoen zijn loopbaan als actief voetballer af. Buurmeijer heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij, als hij eenmaal met voetbal gestopt zou zijn, wel voor een groep zou willen staan. ‘Ik was in het veld vaak het verlengstuk van de trainer. Toen werd mij al verteld dat ik oefenmeester moest worden omdat ik dat wel in mij had.’ Inmiddels is hij in het bezit van de diploma’s TC2 en TC3.

In de ogen van de commissie voetbal technische zaken van DVC toont Buurmeijer ‘een juiste combinatie van persoonlijkheid, structurele visie en veel voetbalervaring.’ Bovendien wordt gezegd dat hij ‘erg betrokken’ is bij de fusievereniging en daarom ‘enorm gemotiveerd’ om bij DVC Appingedam aan de slag te gaan.

In de visie van Buurmeijer, die het jammer vindt dat hij zijn voetbalkwaliteiten nooit in de eredivisie heeft kunnen tonen, is de vereniging groter dan alleen het eerste elftal en wil hij binnen de nieuwe vereniging de verbinding zoeken. Hij heeft een duidelijk beeld waar hij naar toe wil met DVC Appingedam. Naast het hoofdtrainerschap zal hij ook betrokken blijven bij de trainingen van de jongste jeugd.

De inwoner van Appingedam is in zin nopjes met de aaanstelling tot hoofdverantwoordelijke van DVC. Veel van de spelers die nu bij De Pelikanen en Appingedam spelen, heeft hij in de jeugd onder zich gehad. ‘Dat maakt het voor mij natuurlijk een stuk gemakkelijker. Er zit voldoende potentie in de nieuwe club om tot een stabiele tweedeklasser uit te groeien. De voorwaarden liggen er in de intentie is aanwezig om samen iets moois van DVC te maken’, zegt de voormalige prof.

Buurmeijer heeft duidelijk zin in zijn eerste klus als hoofdtrainer. ‘Ik ben blij, de mensen van de fusieclub zijn tevreden, dus wat wil je nog meer. En weet je wat het mooiste is? Ik kan het op de fiets doen, Ach wat, het is slechts een sprong over de sloot en ik sta op het sportpark. Dichterbij kun je het niet krijgen.’

 

 

No Replies to "Ex-prof Buurmeijer coach DVC Appingedam"