Pranger van De Heracliden naar NEC Delfzijl

Leekster Kees Pranger verkast aan het einde van dit seizoen van vierdeklasser SV De Heracliden naar tweedeklasser NEC Delfzijl. Bij de Delfzijlster fusieclub volgt hij de vertrekkende Erwin Heerlijn op. NEC Delfzijl is er met de aanstelling van Pranger in geslaagd om weer een zeer talentvolle ambitieuze trainer te contracteren. Pranger heeft als voetballer een verleden bij onder andere VEV ’67 en CSVH.

NEC Delfzijl zet met het vastleggen van Pranger de visie door, welke door de huidige hoofdtrainer Erwin Heerlijn is ingezet. De moderne manier van trainen waarin deze nieuwe generatie van trainers door de KNVB wordt opgeleid, wordt door NEC Delfzijl onderschreven.

Daarnaast vinden beide partijen het belangrijk dat er aandacht is voor een breder kader binnen de club om de doelen te bereiken. Jeugd, vrijwilligers, staf en de rest van de organisatie zijn voorbeelden van zaken die belangrijk vindt voor de algehele ontwikkeling. Dit is tijdens en na het fusieproces bij NEC Delfzijl in gang gezet en de vereniging is dan zeer content met het feit dat men deze visie met Kees Pranger kan voortzetten.

De oefenmeester is in zijn nopjes met zijn verhuizing naar de Delfzijlster club. ‘Het is wel heel grappig dat je me er laatst naar vroeg of NEC niks voor mij zou zijn. Ik had toen namelijk net een gesprek met de club gehad’, vertelt Pranger. Het proces is daarna in een stroomversnelling geraakt. Beide partijen waren er snel uit en besloten met elkaar in zee te gaan.

Op de vraag of de sprong van de onderkant van de vierde klasse naar de middenmoot van de tweede klasse geen al te grote stap is, zegt Pranger: ‘Dat zullen sommigen misschien zo zien, maar ik zet mijn stappen altijd heel bewust. ‘k heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag als trainer in de tweede klasse aan de slag wil. Dat kan nu bij een jonge, grote vereniging waar men het in alle geledingen goed voor elkaar heeft.’

De Leekster traint momenteel vierdeklasser SV De Heracliden, waar het allesbehalve florissant gaat. Het vertrek van Pranger bij de blauwzwarten wordt met verschillende brillen bekeken. De buitenwacht vindt het maar niks dat de coach na een half jaar Uithuizermeeden al weet dat hij wat anders wil doen, de club zelf heeft de aankondiging van het vertrek en de aanstelling bij NEC ‘sportief’ opgevat.

Pranger: ‘Ik begrijp wel dat sommige mensen mijn beweegredenen niet snappen, maar dat is nu eenmaal het trainerswereldje. Je moet je keus al vrij vroeg bekend maken en iemand die mij goed kent, weet dat ik hogerop wil. Daarmee is echter geenszins gezegd dat mijn jaar in Uithuizermeeden een verloren jaar is. Daar wil ik niets over horen. We gaan ons stinkende best doen om het eerste elftal in de vierde klasse te houden.’

De oefenmeester zegt tenslotte te hopen dat hij een waardige opvolger van Erwin Heerlijn gaat worden. ‘Er is bij NEC Delfzijl wel wat door hem en zijn staf wel neergezet. Aan mij de eer om een en ander verder uit te bouwen.’

No Replies to "Pranger van De Heracliden naar NEC Delfzijl"