EemsmondSport steunt goede doelen

De Stichting EemsmondSport Delfzijl stelt tijdens het jaarlijkse Noord-Groninger Sportgala telkens een goed doel aan u voor. Organisaties krijgen tijdens de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sporttalent van het jaar de gelegenheid om hun organisatie voor het voetlicht te brengen. Op zaterdag 11 februari komt Wagenborger Ronnie Zoer naar de Op Roakeldaishal in Warffum om van alles over Homeride te vertellen.

Ronnie en Teresia Zoer uit Wagenborgen hebben twee prachtige dochters die luisteren naar de namen Danique (14) en Fleur (13). De oudste van de twee is meervoudig complex gehandicapt en dit betekent dat zij in alles afhankelijk van haar ouders is.

Ook gezinnen zoals zij zijn natuurlijk wel eens aan vakantie toe en het Ronald McDonald Kinderfonds biedt dan ook volledig aangepaste vakantiehuizen aan waar al jaren gebruik van wordt gemaakt.

Er zijn drie vakantiehuizen, in Beetsterzwaag, in Arnhem en in Valkenburg aan de Geul. Om alle huizen ook die bij de ziekenhuizen draaiende te houden is veel geld nodig en daarom wordt komend jaar al voor de zevende keer Homeride georganiseerd.

Tijdens en na zijn actieve voetbalcarrière ging Zoer fietsen en zodoende werd hij tijdens een vakantie geattendeerd op de Homeride. ‘Een schitterend evenement om iets terug te doen voor al die vrijwilligers die voor zowel ons, als voor de gezinnen die dichtbij hun zieke kind in een ziekenhuis klaar staan om het ons naar de zin te maken’, aldus de Wagenborger.

Elk jaar heeft de organisatie van de Homeride een andere route. ‘In mijn eerste jaar gingen we via Groningen naar Harlingen over de afsluitdijk en via Amsterdam en Tilburg richting Maastricht waar de finish was. Dit jaar rijden we vijfhonderd kilometer in de vorm van een hart. En dat van Utrecht naar Utrecht, in het hart van Nederland.’

Met een vijftal renners heeft Zoer al twee eerdere edities mee gereden en via kennissen en vrienden wordt het team met wielrenners en begeleiders volgemaakt. Een team bestaat uit maximaal tien renners waarvan er minimaal twee op het parcours moeten fietsen, een fietser heeft daarbij de GPS- tracker op de stuur zitten en een fietser heeft de GPS met route. Deze kunnen bij de checkpoints gewisseld worden zodat de organisatie altijd weet waar een team zich op de route bevindt.

Voor het Ronald McDonald Kinderfonds is de Homeride heel belangrijk, met tussen de 80 en 100 teams wordt er jaarlijks bijna een miljoen euro opgehaald voor alle huizen van het fonds. Het Ronald McDonald kinderfonds krijgt geen subsidie van de overheid en moet het van donaties, evenementen, giften en dergelijke hebben.

Sinds kort heeft zich ook een team ingeschreven uit het noorden van onze provincie, een zevental leden kom uit de omgeving van Hornhuizen. Dit team heet Ride4Lennard. Ook zij moeten nog aangevuld worden met wielrenners en teambegeleiders.

Het team van Zoer heeft op tijd besloten om mee te doen. Op deze manier heeft men tijd voldoende om het team aangevuld te krijgen en acties te bedenken om het startbedrag van 7000 euro bij elkaar te krijgen.

No Replies to "EemsmondSport steunt goede doelen"