Stem nu op uw favoriete sporter(s)

De stemronde voor de vierde editie van het Noord-Groninger Sportgala is geopend. Tot woensdagavond 8 februari kunnen bezoekers van de site www.eemsmondsport.nl weer een stem uitbrengen op hun favoriete sporter(s). Klik hiervoor op de knop aan de linkerzijde. Uit alle aanmeldingen zijn twintig genomineerden gekozen die de meeste voordrachten in de wacht wisten te slepen. Het podium voor het Sportgala staat dit jaar in Warffum, in de gemeente Eemsmond. De Op Roakeldaishal, eens per jaar het swingende centrum van de wereld, is de plek waar sportminnend Noord-Groningen op zaterdag 11 februari moet zijn voor de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en het Sporttalent van 2016 uit Noord-Groningen. 

De voorbereidingen voor het sportieve feest bevinden zich in de afrondende fase. Het programma is nagenoeg rond en zal in ieder geval nieuwe elementen bevatten. Qua verkiezing verandert er echter niets. Ook nu zullen de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sporttalent van 2016 worden gekozen. Daarnaast heeft het bestuur echter een wat interactievere invulling gepland. Wat dat precies inhoudt, wil men op dit moment nog even voor zich houden.

Stichting EemsmondSport Delfzijl is trots op wat er nu al is bereikt. Uit alle reacties die men ontvangt blijkt wel dat verenigingen, individuele sporters en hun aanhang enorm meeleven. Aan het einde van de stemronde van afgelopen jaar telde de organisatie zo’n twaalfduizend stemmen. Of dat aantal nu ook weer gehaald wordt vindt men bij EemsmondSport niet belangrijk. ‘Of het er nou duizend of tienduizend zijn vinden we niet zo spannend. Het gaat ons om de waardering voor de amateursport. Daar doen we het allemaal voor’, zegt voorzitter Nanko Kiel.

Het stemgedrag wordt overigens ook deze editie nauwkeurig bewaakt door Richard Heuving. Hij houdt goed in de gaten of alles wel eerlijk verloopt, zodat er geen enkel misverstand kan bestaan over de uiteindelijke winnaars.

Woensdagavond 8 februari om acht uur wordt het stemformulier gesloten en kan de einduitslag worden opgemaakt. Deze blijft tot aan de uitreiking geheim, dus zal men naar het gala moeten om te weten te komen wie er uiteindelijk als winnaars uit de bus zullen komen.

De zaal is op 11 februari om acht uur open, het programma begint om half negen en wordt aan elkaar gepraat door de van RTV Noord bekende Theo Sikkema. De muzikale omlijsting komt van het duo Van Geeft ‘M. En wat nog veel belangrijker is, de toegang is gratis.

No Replies to "Stem nu op uw favoriete sporter(s)"