Hemmo Kuipers coach vv Meedhuizen

Hemmo Kuipers is het afgelopen weekeinde aangetreden als trainer/coach van het eerste elftal van zaterdag-vijfdeklasser Meedhuizen. Kuipers heeft als speler bij menig vereniging gespeeld zoals CVSB, vv Scheemda, Noordster, MOVV, WEO, Nieuweschans, SC Scheemda en THOS. Hij is momenteel actief bij Oldambtster Boys.

Als hoofdtrainer timmert de 46-jarige inwoner uit Scheemda inmiddels zestien seizoenen aan de weg. Gedurende die periode heeft Kuipers vier kampioenschappen en zes periodetitels weten te bemachtigen. Hij heeft een sterke voorkeur voor voetbalverenigingen uit de wat kleinere gemeenschappen. Het ons kent ons-gehalte is voor hem een pré.

Naast Kuipers zal ook Hans Zijlstra zich bij de technische staf van het vlaggenschip van vv Meedhuizen voegen. Zijlstra zal zich voornamelijk bezig houden met organisatorische zaken rond het eerste elftal. De functie van hoofdtrainer van het eerste elftal van Meedhuizen was halverwege december vrijgekomen nadat Erik Wildeman zijn taken had neergelegd. Wildeman was een half seizoen geleden op vrijwillige basis aan de klus begonnen, maar gaf zelf te kennen het team niet op de rit te krijgen. De club bedankt Wildeman voor zijn tijd en inzet.

In de zoektocht naar een nieuwe trainer kwam het bestuur van Meedhuizen zoals gezegd bij Hemmo Kuipers terecht. De man die naast Meedhuizen ook de eindverantwoordelijkheid heeft bij Oldambtster Boys en daar alle voetbal-technische zaken in zijn portefeuille heeft, was blij verrast na de benadering en de sportieve plannen van Meedhuizen.

De vereniging is verguld met het aanstellen van Kuipers. Ze zijn content met de vooruitgang die de club de laatste anderhalf jaar doormaakt. Het bestuur noemt hierbij de privatisering, de opening van de nieuwe kantine en de aanschaf van verlichting voor het hoofdveld als hoogtepunten. Met het aanstellen van Kuipers hoopt men nu ook de gewenste ontwikkeling op sportief vlak in gang te zetten.

Het eerste elftal van Meedhuizen komt momenteel uit in de vijfde klasse standaard. Meedhuizen staat momenteel laatste in de competitie met twee overwinningen uit dertien wedstrijden.

No Replies to "Hemmo Kuipers coach vv Meedhuizen"