Korfballers DWA/Argo overtreffen zichzelf

De korfballers van DWA/Argo hebben zichzelf overtroffen. In eigen huis werden belangrijke punten gepakt en dat gebeurde notabene ten koste van koploper Flamingo’s uit Buitenpost. De teams gingen met een 12-7 ruststand de kleedkamers in, maar in het tweede bedrijf liet de combinatieploeg uit Bedum en Winsum zich de kaas niet meer van het brood eten. Aan het einde van de rit stond er een verdiende 20-14 overwinning voor DWA/Argo op het wedstrijdformulier.

DWA/Argo kon niet op volle sterkte aan het duel beginnen. Tom van der Laan was nog steeds geblesseerd, maar ook Sam Pestoor kampte met een blessure. Hierdoor werd routinier Gert-Jan Stulp opgeroepen om in de basis te beginnen. Verder was trainer/coach Henk Sjoerd Westra zelf niet aanwezig. De coaching werd overgenomen door Catharina Oostra, met als assistent-coach Wilga Schuuring.

Stulp wist de score te openen. Hij had zijn vizier op scherp staan. Met maar liefst zes doelpunten werd hij topscorer van de thuisploeg en toonde zich een goede invaller. Met de treffer van Stulp werd meteen de toon gezet, want de oranje-witte thuisploeg gaf de vroeg verkregen voorsprong niet meer weg. DWA/Argo speelde een goede eerste helft, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. De andere doelpunten in de eerste helft kwamen uit handen van Nick Brandsma (4x), Gert-Jan Stulp (3x), Lisanne Pettinga, Mike Bults en de zusjes Natasja en Yvonne Schuuring. Met een 12-7 ruststand gingen de teams de kleedkamers in. Aan de korfballers uit Winsum en Bedum werd daar verteld niet te verzwakken, want een zege was met deze stand nog geen vanzelfsprekendheid.

Flamingo’s wist na rust als eerste te scoren. Gert-Jan Stulp reageerde echter meteen door eveneens de korf te vinden. Hierna kon Flamingo’s nogmaals scoren, waarna DWA/Argo drie keer op rij raak schoot. De doelpunten kwamen uit handen van Natasja Schuuring (2x) en Yvonne Schuuring (1x). Hiermee werd de stand op 16-9 gebracht.

Met deze marge wist de thuisploeg de koploper in het resterende deel van de wedstrijd op afstand te houden. Flamingo’s wist nog vijf keer te scoren. Dit was onvoldoende, want DWA/Argo bleef zelf ook meescoren. Met doelpunten uit handen van Mike Bults (2x), Nick Brandsma (1x) en Gert-Jan Stulp (1x) bleven de twee welverdiende punten in eigen huis.

DWA/Argo zag dat andere ploegen onderin de ranglijst ook punten pakten. Flamingo’s blijft, ondanks het verlies, mee bovenaan de ranglijst staan omdat de concurrentie ook punten liet liggen. De Buitenposters hebben echter meer verliespunten en kunnen zomaar een paar plekken zakken als de inhaalwedstrijden gespeeld zijn. Het wordt heel spannend wie er uiteindelijk kampioen wordt en wie er gaat degraderen. Er is momenteel nog van alles mogelijk.

DWA/Argo reist zaterdag naar Surhuisterveen om tegen It Fean/Boelenslaan aan te treden. De vorige ontmoeting werd met 10-11 nipt verloren. DWA/Argo is zeer gemotiveerd om de Friezen deze keer te verslaan, zodat de punten mee terug gaan naar Winsum en Bedum. Het duel begint om 19.50 uur.

Scores DWA/Argo: Gert-Jan Stulp (6x), Nick Brandsma (5x), Natasja Schuuring (3x), Mike Bults (3x), Yvonne Schuuring (2x), Lisanne Pettinga (1x).

No Replies to "Korfballers DWA/Argo overtreffen zichzelf"