Duurt Dijkman naar SC Scheemda

Duurt Dijkman uit Groningen begint volgend seizoen aan zijn eerste avontuur als hoofdtrainer. De man die verantwoordelijk is voor het tweede elftal van NEC Delfzijl en sinds de fusie al twee keer is gepromoveerd, wordt namelijk met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van vijfdeklasser SC Scheemda. Hij volgt daar Gerard Gremmer op, die aan het einde van het huidige seizoen stopt. Dijkman is in bezit van het diploma Oefenmeester 2.

Dijkman is een man van de regio. Hij heeft zo’n beetje een half voetballeven bij De Pelikanen doorgebracht en heeft ook menig voetafdruk op het gras van het sportpark Centrum in Delfzijl geplant bij het inmiddels in NEC Delfzijl opgegane Eems Boys. Dijkman wil stappen maken en ziet zijn kans schoon. Heerlijn heeft aangegeven dat hij NEC verlaat en Dijkman gaat zijn voorbeeld volgen.

Dat hij van een tweede- naar een vijfdeklasser gaat maakt hem niks uit. ‘Sportief gezien is het misschien een stap terug, maar voor mij is dat niet zo belangrijk. Je moet ergens beginnen en waarom zou dat niet in Scheemda kunnen. Ik was er voor mezelf wel aan toe om een eigen club te gaan trainen. Of je nou als assistent of als hoofdtrainer op de bank zit maakt niet zoveel uit.’

Toen SC Scheemda bij hem aaan de deurbel hing, was het voor Dijkman dan ook niet zo moeilijk om toe te happen. ‘Ik heb er zin in. Het doel is om komend seizoen de zaak eerst goed op de rails te zetten. Kijken wat de mogelijkheden zijn en elkaar beter maken. Dat is het belangrijkste streven. Daarna kijken we wel weer’, zegt Dijkman.

Of dat betekent dat hij, als het hem goed bevalt, ambieert om langer in Scheemda te blijven? ‘Ik heb een contract voor een jaar, maar als ik het me naar mijn zin heb? Ja, waarom niet? Maar daar wil ik helemaal nog niet aan denken. Dat is nog zo ver weg.’ De Scheemders staan momenteel op de tiende plaats in de 5e Klasse A van het zaterdagvoetbal met dertien punten uit evenveel wedstrijden.

No Replies to "Duurt Dijkman naar SC Scheemda"