Rene Wollerich verkast naar Helpman

René Wollerich, huidig hoofdtrainer van de zaterdagtak van SV Bedum, is met ingang van het nieuwe voetbalseizoen hoofdtrainer tweedeklasser Helpman. Wollerich wordt de opvolger van Marco Pesiwarissa.

René Wollerich, eigenaar van voetbalcenter Meerstad, is een trainer met een schat aan ervaring. Hij was eindverantwoordelijke bij Appingedam, CVVB, HS ’88, Omlandia en nu dus bij SV Bedum. De overgang naar de Bedumers deed destijds nogal wat stof opwaaien omdat hij al een mondelinge overeenkomst met Omlandia had bereikt. Ook is hij als jeugdtrainer Onder 14 actief geweest bij FC Groningen.
Ook als voetballer heeft Wollerich zijn sporen wel verdiend. Hij was onderdeel van het team dat glorieuze jaren in de hoofdklasse meemaakte.

Uit de gesprekken die met Wollerich gevoerd zijn blijkt dat hij het een sportieve uitdaging vind om binnen een hechte club als Helpman aan het werk te mogen gaan. Naast de volksclub die Helpman is, straalt de club ambitie uit en heeft de club een goede uitstraling in de regio’, zegt Wollerich. Opleiden, motiveren, enthousiasmeren en plezier zijn de kernpunten van het voetballeven van Wollerich.

‘Het bestuur van Helpman heeft er vertrouwen in dat René Wollerich een goede keus is als nieuwe hoofdtrainer en wenst hem succes in het komende seizoen’, aldus voorzitter Jan van der Lei. Helpman speelt in de 2e Klasse L en staat daarin voorlaatste met acht punten uit twaalf duels. Daarvan werden er slechts twee gewonnen. Met negentien goals voor hebben de Esserberg-bewoners de minst scorende ploeg in deze klasse.

Het komt overigens niet alle dagen voor dat een vertrekkende coach bij dezelfde club blijft, maar in het geval van Marco Pesiwarisssa is dat wel het geval. Hij blijft de club trouw als trainer van het eerste damesteam, waarmee hij momenteel op kampioenkoers ligt, en gaat ook de reserves van Helpman trainen. Een redeijk unieke stap, vindt ook voorzitter Jan van der Lei. ‘Het toont zijn betrokkenheid als Helpernees en zijn gevoel bij Helpman. Het bestuur spreekt dan ook nadrukkelijk het vertrouwen in de toekomst uit voor wat betreft zijn nieuwe functie’, laat de preses op de clubsite weten.

No Replies to "Rene Wollerich verkast naar Helpman"