‘Vrijwilligers maken EemsmondSport groot’

Er zijn nog drie weken te gaan en er moeten nog wat zaken geregeld worden, maar de 4e editie van het Noord-Groninger Sportgala zit er aan te komen. Op 11 februari is de wijd en zijd bekende Op Roakeldaishal in Warffum het toneel van de uitreiking van de prijzen aan de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en het Sporttalent van 2016. Er zijn inmiddels zo’n 7500 stemmen op de 20 genomineerden uitgebracht.

Wat vier jaar geleden bij wijze van grap is ontstaan, is uitgegroeid tot een evenement waar heel veel amateursporters naar uitkijken. Het zijn immers zij die kans maken om genomineerd te worden voor een van de felbegeerde titels die EemsmondSport jaarlijks uitreikt. En het zijn niet de eerste de besten, want onder hen bevinden zich nationale en internationale kampioenen, alsmede aanstormende talenten.

De Stichting EemsmondSport is maar wat blij met de ontwikkelingen die het gala doormaakt. ‘Niemand kan er nog omheen. De sporters en hun aanhang waarderen wat we doen. Want dat wil ik wel even benadrukken. Het zijn de vrijwilligers die zich belangeloos inzetten. Zij hebben EemsmondSport gemaakt tot wat het nu is. Een begrip in de regio. Graag geziene gasten bij welk sportevenement dan ook. Daar zijn we deze onmisbare krachten ontzettend dankbaar voor’, zegt voorzitter Nanko Kiel.

Een van de leuke bijkomstigheden is dat EemsmondSport zich ook bij de media in de kijker heeft gespeeld. Zo zijn er contacten met RTV Noord gelegd over de manier waarop er aandacht aan het gala besteed zou kunnen worden en doet ook de lokale radiozender Havenstad FM in Delfzijl een flinke duit in het zakje.

Het bestuur van de stichting EemsmondSport is eveneens blij met de steun die men van de DEAL-gemeenten krijgt. Kiel: ‘Zij zijn er al vanaf het eerste moment bij betrokken en geven met hun steun aan dat ze waarderen wat wij voor de amateursport in de regio doen.’

Hoewel het gala eerst nog moet worden afgewerkt, wordt er toch al vooruit gekeken. Volgend jaar wordt immers het eerste lustrum gevierd. En juist dan wil EemsmondSport graag groots uitpakken. Waar de vijfde editie gehouden wordt is nog niet duidelijk. ‘We hebben wel wat suggesties gedaan, maar veel meer dan het afschieten van een losse flodder is dat nog niet geweest. Toch zullen we er zo snel mogelijk na het komende gala mee aan de slag gaan. Even op de lauweren rusten is er wat dat betreft niet bij’, aldus Kiel.

Het stemmen op de kandidaten kan nog tot woensdagavond 8 februari om acht uur. Daarna wordt het formulier offline gehaald en begint het telwerk. De uitslag van de verkiezing blijft tot op de avond van het gala voor iedereen een groot vraagteken. ‘Mensen zullen dus echt moeten komen om te horen wie er gewonnen heeft’, zegt Kiel.

De Op Roakeldaishal is op 11 februari hoe dan ook de plaats om te zijn, want naast de verkiezing wordt de avond verder gevuld met allerlei demonstraties en muziek. De toegang is net als in voorgaande jaren gratis. Het programma begint om 20.30 uur.

No Replies to "'Vrijwilligers maken EemsmondSport groot'"