Danara Stoppels weer op podium

Tijdens de Nationale Indoorwedstrijden atletiek, ook wel de Nederlandse kampioenschappen voor junioren genoemd, heeft Danara Stoppels uit Holwierde weer het podium weten te behalen. Deze keer werd ze derde bij het kogelstoten.

En passant sprong ze ook nog even naar een vierde plaats met verspringen. Hiermee bewijst de Noord-Groningse weer zeer veelzijdig te zijn, want afgelopen zomer behaalde ze op de NK junioren een eerste en een vierde plaats met speer- en discuswerpen.

In Apeldoorn kwamen afgelopen weekend 1100 kinderen van 11 tot 15 jaar in actie voor de nationale titels op verschillende atletiekonderdelen. Omdat er zoveel deelnemers zijn, moeten de kinderen zich eerst kwalificeren voor de finalerondes.

Bij de kwalificatieronde stootte Stoppels, genomineerd voor de titel Sporttalent van het Jaar 2016, de kogel van drie kilogram naar 10.75 meter. Dit was ruim voldoende voor een directe finaleplaats. In die finale raakte de verste stoot van Stoppels na 10.99 meter de grond. Dat was genoeg voor een bronzen medaille.

Bij het verspringen plaatste Stoppels zich als negende voor de finalestrijd. En een strijd werd het. Ze sprong met 4,69 meter een nieuw persoonlijk record, maar kwam 5 centimeter te kort op de nummers twee en drie die beiden 4,74 meter sprongen.

No Replies to "Danara Stoppels weer op podium"