LSV wint opnieuw van Tyfoon

In de 1e klasse B stond zaterdag een interessante volleybalwedstrijd op het programma. LSV uit Loppersum ontving Tyfoon, een ploeg die moeilijk te verslaan valt en die iedere wedstrijd zijn punten pakt. De ploeg uit Stadskanaal kwam er in de Lopster Boshal echter niet aan te pas.De gastheren boekten een degelijke 4-0 overwinning.

Na een moeizaam begin van de eerste set nam LSV een 9-5 voorsprong om daarna ook niet meer in de problemen te komen: 25-14. Ook in de tweede set kreeg men het zelfde beeld te zien. De thuisploeg speelde met veel servedruk en was aanvallend goed op dreef. Bij een 22-14 stand stokte de productie even en kon Tyfoon nog wat terugdoen. Ze verkleinden de marge en brachten de achterstand terug tot twee punten: 22-20. Dirk de Vries sloeg daarna de bal slim rechtdoor en daarmee was ook het verzet gebroken. De set ging met 25-21 naar de lijstaanvoerder.

In de derde set zette Tyfoon meteen een mooie serie neer. Met name door het blokkerende geweld van de midspelers Arne Haak en Jan Klink wist LSV de stand echter weer gelijk te trekken: 8-8. De gasten wisten aanvallend niet de juiste lijn te vinden en wanneer dat wel gebeurde, zat LSV er verdedigend vaak goed bij. Via 17-14 liepen ze vrij makkelijk uit naar 25-16.

Dit gaf de thuisploeg ook wat ruimte om in de vierde sets wat wissels toe te passen. Niet iedereen was okselfris dus wat rust kwam een paar spelers goed uit. Dat sorteerde wel in een rommelig begin, maar toen iedereen warm was, kon LSV betrekkelijk eenvoudig de set met 25-21 naar zich toe trekken.

Zo pakten ze een 4-0 overwinning en ook de vooraf niet verwachte koppositie in de competitie. Samen met Trias H2 staat LSV nu op 46 punten, alleen deed laatstgenoemde er een wedstrijd meer over. Zaterdagavond om 20.30 uur wacht weer een moeilijke uitwedstrijd, Dan is in Groningen tegen Lycurgus H5 de tegenstander (foto: Menne Tillema).

No Replies to "LSV wint opnieuw van Tyfoon"