Nieuwe successen leden TA Jan Ekema

De jeugdselectie van Taekwon-do Academie Jan Ekema uit Appingedam heeft zondag deelgenomen aan de Open kampioenschappen van Valkenswaard. Dat deden ze niet onverdienstelijk. De leerlingen van Ekema, overigens genomineerd voor de titel van Sportploeg van het Jaar 2016, vielen opnieuw in de prijzen.

Lale Bulut overklaste in de finale haar tegenstander en stond binnen de kortste keren met tien punten voor, waarop de scheidsrechter de wedstrijd besloot te beëindigen. Yusuf Coskun verkeerde eveneens in uitstekende vorm. Hij behaalde als enige selectielid een derde prijs bij de stijlpatronen en een eerste plaats met het sparren.

Ghilano Buurmeijer was met twee eerste prijzen de succesvolste deelnemer. Hij behaalde bij het non-contact sparren en met het puntstop sparren een eerste plaats. De 4-jarige Ghilaisha Buurmeijer deed het als jongste deelnemer bij het non-contact sparren ook uitstekend maar was niet opgewassen tegen haar 8-jarige en veel grotere tegenstander.

‘De leden die geen prijs wisten te behalen, konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. Niemand werd van de mat geveegd en als ze de stijgende lijn blijven voorzetten, dan komt het eremetaal vanzelf. Daar zijn we van overtuigd’, vertelden hun trainers Anna Ekema en Johan Beekhuis.

No Replies to "Nieuwe successen leden TA Jan Ekema"