SV Bedum vloert gastheer NEC Delfzijl

NEC Delfzijl heeft een slechte herstart gemaakt van de competitie. In eigen huis werd het eerste duel na de winterstop met 2-5 van het bezoekende SV Bedum verloren. Op de overwinning viel niets af te dingen. Behoudens het eerste deel van de wedstrijd waren de paarshemden de gastheren de baas op het Delfzijlster kunstgras.

Om voetballen mogelijk te maken, hadden leden van de fusieclub daags voor de wedstrijd de velden al sneeuwvrij gemaakt. De vrieskou was dan weliswaar uit de lucht, erg warm van het spel van de thuisclub konden de toeschouwers niet worden. In het eerste kwart leek er nog enig perspectief zichtbaar voor het team van Erwin Heerlijn. De mogelijkheden om de score te open waren er wel, maar bleven onbenut.

De bezoekers waren even op zoek naar de juiste aanpak, maar toen ze de manier hadden gevonden waarop ze NEC Delfzijl moesten bestrijden, was er geen houden meer aan. Na ruim twintig minuten lag de bal voor de eerste keer achter goalie Erwin Tjalma. Het was Richard de Boer die het duel wist open te breken: 0-1.

Vier minuten later was het voor de tweede keer raak en ook nu zag de verdediging van NEC Delfzijl er allesbehalve goed uit. Hakim Agdach was de gevierde man: 0-2. Toen het vlak voor de pauze ook nog 0-3 werd, zag het er heel somber uit voor de thuisclub. Een vrije trap van Richard de Boer aan de linkerkant van het veld werd in de zestien meter gepompt. Wilco Stolwijk dook bij de tweede paal op en mocht ongehinderd raak koppen.

Vlak na de thee leek het er even op dat het weer een wedstrijd zou worden toen Jari Slort de achterstand wist te verkleinen: 1-3. Een blooper van formaat maakte aan alle illusies een einde. Doelman Tjalma dacht de bal simpel weg te kunnen trappen, maar schoot tegen het lichaam van Nick Boelhouwer aan. Het leer verdween vervolgens over de verbouwereerde sluitpost heen tegen het nylon: 1-4.

Dat Slort korte tijd later nogmaals doel wist te treffen, was niet meer dan een kleine pleister op de wonde. Uiteindelijk zou het zelfs nog 2-5 worden door toedoen van Jake Smit. Hij tilde het speeltuig over Tjalma heen, zag dat Jan Douwe Rinsma probeerde te voorkomen dat de bal in het doel zou belanden, maar kon toch juichen.

Op de zege van de Bedumers was niets aan te merken. Ze waren feller in de duels en dodelijk effectief in de afwerking, al dient daar wel bij gezegd te worden dat ze sommige goals kinderlijk eenvoudig in de schoot geworpen kregen.

Oefenmeester René Wollerich had na afloop geen enkele reden tot klagen. ‘Dit is een prima begin van de tweede seizoenshelft. Hier kunnen we mee vooruit’, aldus de man die aan het einde van het seizoen naar tweedeklasser Helpman vertrekt.

Zijn collega Erwin Heerlijn vond dat NEC Delfzijl wel eens slechtere wedstrijden had gespeeld. ‘We hadden in de beginfase moeten scoren. Dan hadden we het onszelf een stuk gemakkelijker gemaakt. Wat we daarna verdedigend hebben laten zien was niet best.’

* NEC Delfzijl – SV Bedum 2-5 (0-3). Richard de Boer 0-1; Hakim Agdach 0-2; Wilco Stolwijk 0-3 Jari Slort 1-3; Nick Boelhouwer 1-4; Jari Slort 2-4; Jake Smit 2-5.

No Replies to "SV Bedum vloert gastheer NEC Delfzijl"