Dames Unitas op weg naar titel?

De volleybaldames van Unitas uit Usquert hebben weer een stapje gezet in de richting van een eventueel kampioenschap. Vrijdag kwam het Hoogezandster Krathos op bezoek. Het duel tussen de beide concurrenten kende geen winnaar en eindigde in 2-2.

Na jarenlang in de Noordelijke Volleybalcompetitie te zijn uitgekomen, besloten de dames vorig jaar om naar de NeVoBo-competitie over te stappen. De heren hadden die stap een jaar eerder al gezet en waren zeer positief over de competitie waarin ze speelden. Bovendien werden ze meteen kampioen in de derde klasse en promoveerden naar de tweede klasse.

De dames komen uit in de vierde klasse in een competitie met tien andere teams uit de provincie. De NeVoBo competitie is in een aantal dingen toch wel heel anders. Ten eerste worden er nu vier sets gespeeld in plaats van drie sets. Er moeten opstelling-papieren aan de scheidsrechter gegeven worden. De regels zijn allemaal wat strenger, maar dat maakt het juist ook weer leuker.

De eerste wedstrijd van het seizoen werd thuis gespeeld tegen DIO Bedum 8. Er werden leuke rally’s gespeeld. De eerste drie sets werden gewonnen door de Unitas-dames en daarmee hadden ze de wedstrijd al gewonnen. Maar er moest nog een vierde set gespeeld worden. De concentratie was wat zoek en de laatste set werd dan ook nipt met 24-26 verloren. Al snel in de competitie bleek dat DIO Bedum 8 en Krathos uit Hoogezand de geduchte tegenstanders van Unitas zouden worden.

Na elf wedstrijden te hebben gespeeld vond Unitas zichzelf aan de kop van de ranglijst terug met een totaal van 42 punten. DIO Bedum 8 met 38 punten uit 12 duels en Krathos pakte 33 punten uit 10 wedstrijden.

Vrijdag kwam Krathos op bezoek. Voor beide teams was het van belang om te winnen. Voor Unitas om zicht op de titel te houden en voor Krathos om aansluiting met de Usquerders te houden. Nadat scheidsrechter Johan Bolwijn de beide aanvoersters de hand had geschud, kon de wedstrijd worden begonnen. Beide teams begonnen erg sterk. Er werden mooie en lange rally’s gespeeld. De midaanvalster van Krathos sloeg hard en daar had Unitas niet altijd een antwoord op. Nadat de eerste set lang gelijk op was gegaan, trok de thuisclub aan het langste eind en werd de set met 25-22 binnen gesleept.

Nadat er van speelhelft was gewisseld ging ook de tweede set gelijk op. Beide teams hadden al op setpoint gestaan, maar uiteindelijk kaapte Krathos de set voor de neus van de thuisclub weg: 25-27. Mid-aanvalster Grietje Weessies werd vervangen door haar dochter Menke. In de derde set nam Unitas een behoorlijke voorsprong die ze niet meer uit handen mochten geven. Door een vervelende uitglijder van midaanvalster Menke Weessies moest zij het veld verlaten met enkelblessure. Haar moeder nam haar plaats weer in. De dames waren enigszins van slag waardoor deze set werd verloren: 24-26.

Heet was zaak dat de tegenslag snel werd vergeten en dat de focus op de vierde set kwam te liggen. De blessure bleek mee te vallen en ze kon de laatste set dan ook meespelen. Het geloof was er nog en de dames van Unitas wisten de set naar zich toe te trekken: 25-18.
Beide teams konden zich wel vinden in de 2-2 eindstand. Unitas staat nu vijf punten voor op de nummer twee. Het kampioenschap komt met nog zeven wedstrijden te gaan steeds dichterbij.

Het team van Unitas bestaat uit spelverdeler Dineke Reitzema, de aanvalsters Trees Molenberg, Marina Bakker, Linda Uilhoorn, Sietske Blom, Janieke Bathoorn en Marian Bakker, de mid-aanvalsters Margreet van Alteren, Grietje en Menke Weessies. Het team wordt gecoached door Johannes Schollema. Het enige wat de dames nog missen is een trainer. Ze hopen binnenkort een trainer te hebben gevonden die samen met de dames het kampioenschap wil vieren.

* Unitas Usquert- Krathos Hoogezand 2-2. Setstanden 25-22, 25-27, 24-26 en 25-18.

No Replies to "Dames Unitas op weg naar titel?"