Degelijke overwinning DIO Bedum

De hoofdmacht van DIO Bedum heeft zaterdag voor de eerste keer dit seizoen een een 0-3 overwinning geboekt. In Hoogeveen werd thuisploeg Olhaco vrij eenvoudig opzij gezet. Voor de Bedumers was het alweer enige tijd geleden dat de volle buit werd binnen gehaald. De afgelopen vier wedstrijden waren allemaal vijfsetters, dus de ploeg van coach Edwin ten Kate was zeer tevreden dat het dit keer slechts drie sets nodig had om de overwinning binnen te slepen.

DIO begon de wedstrijd met Thijs Homan, Gerben Geertsema, Jochem van Diepen, Tobias Havinga, Jan Bakker, Niels Kuypens en Lennart Harmsen. Laatstgenoemde speelde zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen. Hij zal halverwege februari naar China vertrekken voor zijn studie.

In de eerste set was het DIO dat een 2-4 voorsprong wist te nemen, maar door veel slordigheden aan de zijde van de Bedumers kwam de thuisploeg langszij en nam het de leiding over: 8-5. Na een time-out van Edwin ten Kate pakte de ploeg de draad weer op. Voornamelijk door een sterk serverende Lennart Harmsen kwamen de Bedumers weer op gelijke hoogte: 13-13.

De teams hielden elkaar vervolgens redelijk in balans. Pas aan het einde werd het verschil gemaakt. De thuisploeg kreeg als eerste kansen op setwinst bij een stand van 22-24. Maar wederom was het Harmsen die met zijn serve voor problemen zorgde bij Olhaco. DIO kwam op 24-25 en wist meteen het setpunt te benutten.

Olhaco begon vervolgens scherper aan de tweede set. Al snel had de thuisploeg een 3-0 voorsprong te pakken. De Bedumers waren echter op tijd bij de les en de achterstand werd al snel in een voorsprong omgezet. De pass aan de zijde van DIO lag bij vlagen zeer goed, waardoor spelverdeler Thijs Homan de aanvallers goed kon bedienen. DIO liep via 6-8 en 8-13 steeds verder uit.

Toch lukte het de thuisploeg om weer terug te komen in de set en de leiding weer over te nemen: 19-17. Een wissel aan de kant van DIO (Jochem van der Veen voor Tobias Havinga) bracht uiteindelijk het beetje extra wat de ploeg uit Bedum nodig had. Door onder andere twee kill-blokkeringen van Van der Veen wist DIO de tweede set met 20-25 te winnen.

Het verzet aan de zijde van de thuisploeg was daarna definitief gebroken. DIO liep in de derde set al snel uit via 10-14 en 14-19. Ondertussen was ook Nico Hoekstra ingevallen voor Jan Bakker. Met een kill-blok bracht Hoekstra de Bedumers op matchpoint bij een stand van 18-24. Olhaco wist nog twee punten te maken, maar bij 20-24 was het de thuisploeg die de bal vol in de blokkering van DIO sloeg en daarmee was het pleit beslecht.

Dankzij deze overwinning kan DIO Bedum drie belangrijke punten bijschrijven. De Bedumers staan momenteel op de vijfde plaats met tien punten achterstand op koploper Sliedrecht. Volgende week speelt DIO om 16.30 uur een thuiswedstrijd tegen de nummer tien VoCASA uit Nijmegen. Aansluitend meldt de ploeg zich in de Op Roakeldaishal in Warffum om het Noord-Groninger Sportgala bij te wonen. DIO is namelijk een van de sportploegen die genomineerd zijn voor de titel Sportploeg 2016.

* Olhaco – DIO Bedum 0-3.
Setstanden 24-26, 20-25 en 20-25.

No Replies to "Degelijke overwinning DIO Bedum"