NEC Delfzijl wint 35+ Delfdam-toernooi

NEC Delfzijl heeft het 35+ Delfdam-toernooi op zijn naam weten te schrijven. In een gezellig volle sporthal Eelwerd in Appingedam bleven de Delfzijlsters het onverslaanbaar geachte Farmsum met 3-2 de baas. De fusieclub nam de beker over van combinatieploeg DVC 2, dat het toernooi vorig jaar als overwinnaar afsloot.

In de aanloop naar de finaledag bleek uit alle uitslagen al snel dat Farmsum we eens de voornaamste kandidaat voor de eindzege zou kunnen zijn. Ze kwamen op de slotdag echter bedrogen uit. De weg naar de finale was niet altijd even eenvoudig geweest, maar de ploeg van bijvoorbeeld Herbert van Brugge kwam wel ongeslagen uit de poulewedstrijden tevoorschijn.

NEC Delfzijl leek het juiste wapen te hebben gevonden om de Farmsumers te bedwingen. Ze lieten hun opponenten de wedstrijd maken en sloegen vanuit de counter razendsnel toe. Michiel Verloove was in het eerste deel van de wedstrijd twee keer succesvol en zette Farmsum daarmee op een onverwachte achterstand. Het duel leek te zijn beslist toen Jeroen van Doorn er na de doelwisseling 3-0 van wist te maken.

De Delfzijlsters namen het karwei na die derde goal echter iets te licht op. Ze dachten de buit al binnen te hebben, maar werden op harde wijze met de neus op de feiten gedrukt. Binnen zestig seconden zorgde Farmsum dat de spanning weer helemaal terug was, dankzij twee treffers van Marcel van Es: 3-2.

Even had het er de schijn van dat de slotfase toch nog sensationeel zou verlopen, maar dat was niet het geval. NEC Delfzijl kwam de laatste minuten zonder kleerscheuren door en mocht later in de bomvolle kantine de hoofdprijs in ontvangst nemen van Emme Groot, ooit burgemeester van zowel Appingedam als Delfzijl maar nu op persoonlijke titel voor de prijsuitreiking uitgenodigd. Het duel tussen de beide gemeenten werd overigens een prooi voor Appingedam.

Voor Farmsum was er wel een troostprijs weggelegd. Het team mocht de Ko Groot Bokaal in ontvangst nemen. De prijs die klaarstaat voor het meest scorende team van het toernooi. Nadat de organisatie onder de complimenten was bedolven, kon iedereen aan het buffet en zat ook de 13e editie van het 35+ Delfdam-toernooi er op.

No Replies to "NEC Delfzijl wint 35+ Delfdam-toernooi"