‘t Zandt legt Winsumers over de knie

Na twee afgelaste inhaalwedstrijden in januari konden de mannen van vv ‘t Zandt zaterdag eindelijk de wei weer in. ‘t Zandt nam het in het eigen ‘t Zandt Siro’ op tegen het vierde elftal van fusieclub Winsum. Als speciale gast verwelkomden de gastheren Bas Tukker uit Breda. Hij kwam vanuit Brabant vanwege zijn grote passie, het bezoeken van voetbalwedstrijden in heel Europa. Omdat de kleinste voetbalclub van Nederland na dit seizoen ophoudt met bestaan, moest Tukker ‘t Zandt Siro nog één keer bezoeken. Tukker was niet voor niets helemaal vanuit het Zuiden afgereisd, hij zag maar liefst negen treffers. De meesten vielen aan de zijde van de thuisclub.

Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd, en dit resulteerde dan ook in enkele kansen voor beide ploegen. Het was uiteindelijk Peter van Weerden die in de 20e minuut de wedstrijd open wist te breken met een fraaie treffer: 1-0. Nog voor rust wist ‘t Zandt de score uit te breiden naar 3-0, door treffers van Cees bij de Leij en Tim Dijkhuis.

Na de thee gingen de gastheren rustig door met scoren. Zo wist Sam Schellekens enkele minuten na de aftrap een voorzet van Sander Doorn heerlijk achter de goalie van Winsum te schuiven: 4-0. Even later was het de boomlange aanvaller Marco van der Ploeg die uit een corner de bal keihard binnen kopte: 5-0.

Van Weerden tekende tien minuten later voor zijn tweede van de middag: 6-0. De gasten uit Winsum probeerden nog wel wat terug te doen en dit resulteerde dan ook in de 6-1. Uiteindelijk bleek dit niet meer dan een speldenprik te zijn aangezien Arne Roeters (7-1) en Gerry Winkel (8-1) de goalie van Winsum ook nog wisten te passeren.

Coach Marijn Teerling was na afloop zeer tevreden over het resultaat. Komend weekeinde moeten de mannen van ‘t Zandt het in Uithuizermeeden opnemen tegen het derde elftal van SV De Heracliden (Foto: Bas Tukker).

No Replies to "‘t Zandt legt Winsumers over de knie"