Vierde zege op rij voor DIO Bedum

De volleybalheren van DIO Bedum hebben hun vierde zege op rij weten te boeken. In eigen huis waren de Bedumers in vier sets te sterk voor VoCASA uit Nijmegen: 3-1. Dankzij deze overwinning klimt de ploeg van Edwin te Kate naar een derde plaats in de Topdivisie.

DIO lijkt na een stroef begin van de competitie de weg naar boven weer te hebben gevonden. In eigen huis werd dit seizoen nog maar één keer verloren. Hiermee bewijst DIO dat het thuis lastig te kloppen is. Dat ondervond ook VoCASA. De ploeg uit Nijmegen vecht momenteel tegen degradatie en heeft de punten hard nodig.

In de eerste set kwamen de Nijmegenaren al snel op voorsprong. DIO had moeite om de pass onder controle te krijgen en kon zodoende geen fatsoenlijke aanval creëren. Bij een stand van 5-8 was daar de eerste time-out van de Bedumers. DIO bleef aan het elastiek hangen, maar richting het einde van de set was de stand weer in evenwicht. Mede dankzij goed serverend werk van VoCASA werd bij een stand van 24-24 het verschil gemaakt. DIO kreeg tot twee keer toe de pass niet onder controle, waardoor de set met 24-26 naar de ploeg uit Nijmegen ging.

Ook in de tweede set keek DIO tegen een 5-8 achterstand aan, maar door uitstekend serverend werk van Jan Bakker werd de achterstand omgezet in een 11-8 voorsprong. VoCASA kreeg geen grip op de harde sprongserve van Bakker. De Bedumers kregen het vervolgens op de heupen en denderden door. Bij een stand van 24-17 stond wederom Jan Bakker aan serve. Met een ace sloeg hij DIO naar setwinst.

In de beginfase van de derde set ging het gelijk op. Halverwege de set, bij een stand van 14-13, werd het verschil gemaakt in het voordeel van DIO/Bedum. Gerben Geertsema bracht met zijn serve de passlinie van VoCASA aan het wankelen en zette daarmee een stand van 20-13 op het scorebord. DIO bleef doorgaan en pakte de uiteindelijk de derde set met 25-16.

In de vierde set was het al snel gedaan met de ploeg uit Nijmegen. DIO ging furieus van start en pakte al snel een 9-1 voorsprong. Verdedigend stonden de Bedumers goed opgesteld. Met regelmaat smoorde de aanval van VoCASA in de blokkering van DIO. Bij een stand van 21-14 was er een publiekswissel aan de zijde van de thuisploeg. Lennart Harmsen verliet het veld en werd vervangen door Michael te Veer. Lennart speelde zijn laatste wedstrijd van het seizoen voor de Bedumers. Hij vertrekt voor zijn studie naar China. DIO pakte niet veel later de vierde set met 25-18 en daarmee ook de wedstrijd met 3-1.

Op zaterdag 4 maart staat er een derby op het programma. DIO Bedum zal het dan in Groningen opnemen tegen de studenten van Donitas. Zowel in de beker als in de competitie waren de Bedumers de bovenliggende partij, maar Donitas heeft momenteel niets te verliezen. De hekkensluiter zal er alles aan doen om het DIO lastig te maken.

* DIO Bedum – VoCASA Nijmegen 3-1.
Setstanden 24-26, 25-17, 25-16 en 25-18 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Vierde zege op rij voor DIO Bedum"