Trias klopt studenten Donitas

De volleybalsters van Trias hebben zaterdag in Delfzijl met 3-1 van de studenten van Donitas 7 gewonnen. De uitwedstrijd werd eerder al met 0-4 gewonnen en dat was ook nu het doel, maar in de laatste set sloegen de studentes Trias met hun eigen wapen om de oren.

Het was voor Trias alweer de derde wedstrijd van dit jaar en eigenlijk moets het een eenvoudig avondje worden, want in de dames 1e klassa A is Donitas de hekkensluiter. De uitwedstrijd wist Trias vooral dankzij de servedruk binnen te slepen. Aan de thuisclub de taak om Donitas ook deze wedstrijd onder druk te zetten met hun opslag. Dat verliep in de eerste set niet geheel volgens plan. Duidelijk was dat wanneer de serve goed ging, de dames van Donitas daar daadwerkelijk moeite mee hadden. Trias maakte echter erg veel servefouten dus ging dit strijdplan niet op. De stand ging aardig gelijk op. Donitas maakte zelf ook aardig wat fouten, waardoor Trias de set toch binnen wist te halen: 25-20.

Met de opdracht om wat meer enthousiasme te tonen en op deze manier meer uit te stralen, begon de thuisclub aan de tweede set. De servefouten onder controle krijgen was voor de dames een must om de set met meer overtuiging te kunnen winnen. De tweede set verliep ongeveer zoals de eerste. Trias maakte veel fouten en de pass liep niet lekker. Aan de andere kant van het net maakte Donitas echter meer fouten en dus wist Trias ook deze set naar zich toe te trekken: 25-19.

Dezelfde opdrachten golden voor set drie. Daar waar de servefouten minder werden, waren er een aantal rally’s waarin Trias de punten niet zelf wist af te maken. In deze inmiddels toch wat bijzondere wedstrijd was het gelukkig nog altijd de tegenstander die het foutenpercentage niet onder controle had. Het was een bijzondere wedstrijd omdat Trias absoluut niet hun beste spel liet zien maar elke keer op voorsprong wist te komen. Zo ging ook de derde set naar Trias: 25-18.

Het doel dat vooraf was uitgesproken was een 4-0 winst. Dus ook de laatste set moesten de dames zien te winnen. Het was echter Donitas dat deze set met Trias’ eigen wapen, namelijk servedruk, de voorsprong wist te nemen en die stonden ze ook niet meer af. Donitas bleef doorzettingsvermogen en enthousiasme tonen. Iets waar Trias een voorbeeld aan kon nemen. De laatste set ging met 18-25 naar de bezoekers.

* Trias – Donitas 3-1. Setstanden: 25-20, 25-19, 25-18 en 18-25.

No Replies to "Trias klopt studenten Donitas"