Poolster struikelt weer over De Fivel

Poolster heeft in de thuiswedstrijd tegen De Fivel drie dure punten laten liggen. De gastheren kregen voor de tweede keer dit seizoen met 2-0 klop van De Fivel. Het zeker niet hoogstaande duel werd na rust in het voordeel van de ploeg uit Zeerijp beslist. Met de nederlaag kwam een einde aan een prima reeks van Poolster, dat ondanks het verlies nog altijd de derde plaats op de ranglijst bezet.

De geelzwarten gingen eind oktober voor het laatst op de knieën en waren vast van plan om de zegereeks na de winterstop voort te zetten. Het team van coach Jeroen de Munck begon met een 3-4 overwinning op Middelstum. Afgelopen weekend werd kampioenskandidaat Be Quick op 2-2 gehouden.

Winnen van De Fivel was daarmee zeker geen optelsom geworden, daarvoor waren de geelzwarten wel gewaarschuwd. Het andere Oranje wil het seizoen graag nog wat kleur geven en een overwinning op Poolster zou wellicht dat duwtje kunnen zijn waardoor de Riepsters de blik omhoog zouden kunnen richten.

Het eerste bedrijf verstreek bijna geruisloos. Op het allesbehalve goed bespeelbare veld was goed voetbal vrijwel onmogelijk. De toeschouwers kregen welgeteld twee mogelijkheden voorgeschoteld. Namens De Fivel mikte Silke Korpershoek met het hoofd de verkeerde kant op en Dennis van Dijk zag een hard schot door de oranje verdedigingsmuur gekraakt worden. En dat was het dan wel in drie kwartier voetbal.
Na de doelwisseling duurde het ook even voor het vuurtje werd opgestookt. Poolster was wel wat dreigender, maar echte kansen ontstonden er ook nu niet. Kevin Bijlsma leek op links snode plannen te hebben gesmeed in de 64e minuut, maar in plaats van zelf vanuit een niet gemakkelijke hoek te schieten, besloot hij de bal af te leggen. Er was echter geen teamgenoot in de buurt.

Poolster liet De Fivel vooral op de vleugels de ruimte om te voetballen, maar had het aan zichzelf te wijten dat het na driekwart wedstrijd op achterstand kwam. Julian Bos maakte een inschattingsfout en zag invaller Rindert Havinga er met de bal van tussen gaan. Havinga mikte het leer langs goalie Kees Dijkman in de verste hoek: 0-1.

De thuisclub moest risico’s nemen en deed dat dan ook. Met Danny Wiersum werd een extra invaller binnen de lijnen gebracht. Tot een ommekeer in de wedstrijd leidde dat echter ook niet. Johan de Groot probeerde het nog wel met het hoofd, maar mikte te hoog. Dennis van Dijk kon niet in stelling worden gebracht en ondertussen tikten de minuten weg.

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd viel het doek definitief voor Poolster. Laurens Hylkema dacht Dijkman opnieuw te passeren, maar de sluitpost tikte het leer weg. De bal plofte echter voor de voeten van Silke Korpershoek die vervolgens voor 0-2 wist te zorgen. Met die stand werd ook het eindsignaal bereikt.
Voor Stefan Groenwold, die vlak na rust nog een goede schotkans had gekregen, stond de douchekraan al iets eerder open. Verdediger Dennis Smit beging een overtreding op hem en Groenwold besloot zich daarvoor meteen te revancheren. Een oliedomme actie die hem op rechtstreeks rood kwam te staan van de matig leidende scheidsrechter Van Leeuwen.

‘Je loopt altijd wel een keer tegen een zeperd aan, maar dat had vandaag zeker niet gehoeven. We hadden een prima reeks staan. Het is jammer dat daar een einde aan is gekomen. We moeten ons nu op de derde plaats richten. Die geeft recht op nacompetitievoetbal. Dat is wel het hoogst haalbare’, sprak De Munck na afloop.

Zijn collega Simon Schuil liep met een brede grijns van het veld. ‘Ik kan mijn ploeg alleen maar een groot compliment maken. Voetballend was het niet altijd goed, maar qua strijdlust en inzet was er niks op aan te merken. Ik hoop dat we deze lijn door kunnen trekken.’

* Poolster – De Fivel 0-2 (0-0). Rindert Havinga 0-1; Silke Korpershoek 0-2

No Replies to "Poolster struikelt weer over De Fivel"