Sterk DRC Phoenix verliest van koploper

Voor de rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl stond zondag de wedstrijd tegen de Big Bulls uit Almelo op het programma. Big Bulls bezit op dit moment de bovenste plek op de ranglijst. De onderlinge duels staan altijd garant voor veel spanning. Ondanks het missen van een aantal spelers door blessures wist de ploeg uit de havenplaats zich kranig te weren. De voorsprong die men halverwege het duel had weten te bemaachtigen, kon niet worden behouden. De winst ging uiteindelijk met 17-31 naar de Almeloërs. Toch keen men bj Phoenix  met een positief gevoel terug op een goede en attractieve pot rugby.

Na het beginsignaal waren beide teams zoekende hoe zij het beste terreinwinst konden boeken. Big Bulls had moeite met de sterke lopers van Phoenix. Door slordigheden ging het balbezit naar de gasten, die via kicks terreinwinst probeerden te pakken. Doordat de hoge, verre ballen simpel gevangen werden, bleef de druk op de defensie van de Bulls.

Enigszins verrassend maar zeker verdiend was daar de eerste try van Phoenix. Vanuit de voorwaartsen werd de bal goed de lijn in gespeeld. Uiteindelijk werd Tim Mollema vrijgespeeld die zijn allereerste try in het rugby wist te drukken. De rugbyers uit Almelo wilden snel antwoorden. Dat leek te gebeuren via een scrum waarin de Delfzijlsters werden weggedrukt. De laatste Almeloër van de scrum had echter geen controle bij het drukken van de bal en dus ontsnapte Phoenix.

De tegen-try kwam er wel. Een eerste-rijer van Almelo wist de bal te drukken na een goed uitgespeelde line-out. Het was Phoenix dat met een voorsprong de rust in ging. Lex Ronde wist op eigen helft een pass te onderscheppen. Hij stak het veld over en drukte de tweede try van Phoenix. Doordat Albert Kammenga de conversie knap raak wist te schieten, stond er 12-7 op het scorebord.

In de tweede helft toonde de koploper zijn klasse. Door goed afwisselende aanvallen van Big Bulls via de voorwaartsen en de lijn werd Phoenix uiteen gespeeld. De sterk tackelende Delfzijlsters konden niet voorkomen dat de gasten op gelijke hoogte kwamen. Kort daarop kwam Almelo op voorsprong. Een lange kick werd niet goed verwerkt door de fullback van Delfzijl. De oplettende flyhalf van Big Bulls onderschepte de bal en kon de voorsprong simpel vergroten. Phoenix had in de minuten daarna moeite om de Bulls te stoppen. ‘De scrummers hadden het zwaar’, aldus scrumcaptain Kévin Vos. Big Bulls wist nog twee goed uitgespeelde tries te drukken via de driekwarten-lijn.

De laatste tien minuten speelden zich in het 22-meter gebied van Big Bulls af. Phoenix had de druk er flink op en wilde nog graag een try scoren. Hun inzet werd in de slotminuut beloond. Via een snel genomen penalty werd Lennart Boerma over de flank bereikt en hij drukte de laatste try van de wedstrijd.

Op 5 maart staat voor DRC Phoenix de thuiswedstrijd tegen Groninger Studenten op de rol. Een belangrijke wedstrijd, want verlies betekent dat de Delfzijlster rugbyclub in de gevarenzone komt. Winst kan tot een hogere plek op de ranglijst leiden.

No Replies to "Sterk DRC Phoenix verliest van koploper"