Chris Huizinga teamgenoot Sven Kramer

Chris Huizinga, vorig jaar gekozen tot Sportman van het Jaar tijdens het Noord-Groninger Sportgala, rijdt komend seizoen voor Team LottoNL-Jumbo. De wereldkampioen allround bij de junioren op de schaats en meervoudig wereld- en Europees kampioen op skeelers uit Garnwerd, heeft een contract voor één jaar getekend bij de ploeg van coach Jac Orie. Hij wordt daarmee teamgenoot van onder anderen Sven Kramer.

De 19-jarige Groninger kroonde zich vorige week tot wereldkampioen junioren in het allroundtoernooi en op de mass-start. Bij Team LottoNL-Jumbo gaat Huizinga zich in eerste instantie richten op de 5000 en 1500 meter en zal daarom veel gaan meetrainen met mannen als Sven Kramer, Douwe de Vries en Patrick Roest.

‘LottoNL-Jumbo laat zien dat ze heel erg goed presteren als een team. Het is voor mij een grote eer om deel uit te maken van zo’n geweldige ploeg’, zegt Huizinga. ‘Ik denk dat ik heel veel kan leren binnen dit team en ervaring kan mee pikken van de rijders. De professionele uitstraling trekt mij echt aan en ik verwacht bij LottoNL-Jumbo de volgende stap richting de absolute wereldtop te kunnen maken. En het is natuurlijk supervet om met iemand als Sven te mogen trainen. Ik heb al wat testjes gedaan dus het trainingschema komt binnenkort ook wel.’

Coach Jac Orie reageert verheugd op de komst van Huizinga: ’Chris heeft het afgelopen jaar aangetoond een groot talent te zijn en bij de WK junioren maakte hij indruk op het allroundtoernooi en op de vijf kilometer. Ik ben ervan overtuigd dat hij in onze ploeg een mooie progressie gaat maken.’

De allroundtak van Team LottoNL-Jumbo bestaat het komende seizoen uit Sven Kramer, Douwe de Vries, Patrick Roest en Chris Huizinga. Met de Fransman Alexis Contin wordt nog gesproken.

No Replies to "Chris Huizinga teamgenoot Sven Kramer"