SC Loppersum gelukkige winnaar van topper

SC Loppersum heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Noordwolde niets te klagen gehad. De ploeg van trainer Henk Buikema wist een 0-1 achterstand in een 2-1 eindstand om te buigen, maar moest de zege vanuit de kleine teen trekken. Voetballend was het allesbehalve goed wat de lijstaanvoerder liet zien in het duel met de brigade van coach Roy Kamps. Dat had het betere van het spel, maar werd er niet voor beloond.

Hoeveel geluk kan een kampioenskandidaat hebben. Die vraag werd op het sportpark aan de Bosweg meerdere keren gesteld. De toeschouwers keken drie kwartier lang naar een duel wat maar niet op gang wist te komen. Het niveau was niet hoog, al dient er wel bij gezegd te worden dat de betere mogelijkheden voor de bezoekers waren.

De geelzwarten konden, na de bekerwinst op Gorecht, vol zelfvertrouwen naar de ongeslagen lijstaanvoerder afreizen. Ze hadden nog een appeltje te schillen met SC Loppersum, dat ook in Noordwolde enigszins fortuinlijk had weten te winnen.

Het veld was allesbehalve egaal en zorgde soms voor kolderieke toestanden omdat de bal vaak iets anders deed dan de acteurs voor ogen stond. Tel daarbij een flink aantal misverstanden, foutieve passes, alsmede onnozel balverlies en de mix is gemaakt voor een eerste helft die een topper in de derde klasse onwaardig was en zonder doelpunten werd afgesloten.

Na de doelwisseling sloeg de sportieve vlam eindelijk in de pan en het was niet geheel verrassend dat de eerste vuurpijl door Noordwolde werd afgestoken. De gasten hadden voor de rust al laten zien dat ze wel wat voetballende bagage in huis hadden. Dat Silvan Havinga, de reuzendoder van Haren, echter zo gemakkelijk de 0-1 op het bord mocht zetten was ook wel een beetje tekenend voor de Lopster defensie. Men was allesbehalve scherp in de duels en had zowaar het geluk dat Noordwolde naliet om het genadeschot toe te dienen. De kansen om de score te verdubbelen waren er namelijk wel. Jorrit Dijkstra zal zich wat dat betreft nog wel eens achter de oren krabben.

Wonder boven wonder vloog de bal er aan de andere kant wel in. SC Loppersum mocht om de een of andere vage reden links van het Noordwolder strafschopgebied een vrije trap nemen. Jeffrey Leegstra belastte zich met dat karwei. De bal draaide het doelgebied van goalie Martin Oltmans binnen, leek onderweg nog te worden getoucheerd en viel tot afgrijzen van de Noordwolder voetballers en fans in de verre hoek: 1-1.

Het had er alle schijn van dat SC Loppersum wakker was geworden. Hoewel het voetballend nog steeds niet denderend was, er werd veel met lange ballen gewerkt, moest Noordwolde wat nadrukkelijker richting eigen doel verdedigen. Als succes niet uit een goed lopende aanval tot stand komt, moet het maar op de onorthodoxe manier. Middels een onvervalste scrimmage. Het soort waar zelfs de meest fanatieke flipperkastliefhebber horendol van zou worden.

Maar wat zou het als je uiteindelijk de laatste bent die zijn voet tegen de knikker weet te plaatsen en het leer vervolgens tussen de palen door ziet vliegen. Een woud aan benen wist geen goede richting aan de bal mee te geven, waarna Mart Buikema het als laatste probeerde en tot zijn niet geringe verbazing tot maker van de tweede Lopster goal gekroond kon worden: 2-1.

Noordwolde probeerde na die optater uit alle macht langszij te komen, maar kreeg het niet voor elkaar om een dreigende nederlaag af te wenden. En daarmee deden de gasten zichzelf tekort. Ze hadden namelijk wel wat meer verdiend, erkende ook trainer Henk Buikema van SC Loppersum na afloop.

‘Ik denk dat een gelijkspel wel gerechtvaardigd zou zijn, al ben ik van mening dat wij de betere kansen hebben gehad. Het was voor Noordwolde natuurlijk wel sneu dat ze de kans op 0-2 lieten liggen en vervolgens de gelijkmaker om de oren krijgen, maar ook dat zit in de voetballerij opgeborgen. We hebben zeker niet goed gespeeld vandaag, maar als je dit soort wedstrijden ook wint komt het kampioenschap wel steeds dichterbij.’

Oefenmeester Roy Kamps was zichtbaar teleurgesteld en vond de zege van SC Loppersum onverdiend. ‘Dit is geen voetballend team. Ze hebben niks laten zien. Wij waren in de eerste helft de bovenliggende ploeg en hadden toen al op voorsprong moeten komen. Dat we het na de openingsgoal niet beslissen is inderdaad jammer, maar je krijgt ook wel een knullige gelijkmaker om de oren. Die vrije trap had nooit gegeven mogen worden. Ik ben van mening dat de scheidsrechter teveel invloed op het spelverloop heeft gehad. Hij floot veel in het voordeel van SC Loppersum. Ze hoefden maar te gaan liggen of er kwam een vrije trap aan. Wij hadden meer aan dit duel moeten overhouden.’

* SC Loppersum – Noordwolde 2-1 (0-0). Silvan Havinga 0-1; Jeffrey Leegstra 1-1; Mart Buikema 2-1

No Replies to "SC Loppersum gelukkige winnaar van topper"