Bekerdroom Noordwolde voorbij

Aan de bekerdroom van Noordwolde is in en tegen Nieuw-Buinen een einde gekomen. De mannen van trainer Roy Kamps wisten niet, zoals tegen Gorecht, nog een keer te stunten. De eersteklasser besliste het bekerduel, na een 1-1 ruststand, met 6-1 in zijn voordeel en heeft zich door dit resultaat voor de achtste finales weten te plaatsen.

Aan de aanhang van de geelzwarten heeft het in ieder geval niet gelegen dat de favorieten over de thuisclub struikelde. Ze zorgden met fakkels en vuurwerk voor een ongekend cupsfeertje waar menig amateurclub jaloers op zou zijn geworden.

Ondanks het 2-1 competitieverlies tegen koploper SC Loppersum, had Noordwolde voldoende zelfvertrouwen overgehouden om Nieuw-Buinen onbevangen tegemoet te treden. En die instelling werd beloond.

De slordig en veel fouten makende gastheren kwamen na een dik half uur spelen op achterstand en het was, net als in Haren, Silvan Havinga die zich als reuzendoder ontpopte: 0-1. Heel voorzichtig begon alles wat een geelzwart hart had opnieuw aan een daverende surprise te denken. Met wat meer fortuin was het zelfs nog 0-2 geworden, maar die dreun bleef de thuisclub bespaard. Het schot van Lourens Groeneveld ging voorlangs. Vlak voor de pauze kwam Nieuw-Buinen langszij door toedoen van Gert Lukens. Hij wist een gaatje te vinden in de defensie van Noordwolde en schoof de bal met links tegen het nylon: 1-1.

Nadat er van doel was gewisseld bleek al snel dat het Nieuw-Buinen menens was. Toen de gastheren een strafschop kregen waaruit Koen Hateboer de 2-1 wist te scoren, was het over en uit met Noordwolde. Na een prima actie, begonnen bij Gert Lukens, mocht Hateboer zijn tweede van de avond laten aantekenen: 3-1.

Het laatste restje verzet van Noordwolde was gebroken toen Hateboer opnieuw trefzeker was. Doelman Martin Oltmans zag een eerste inzet van de goaltjesdief nog half geblokt worden, maar moest het antwoord op de rebound schuldig blijven. Arne van der Made scoorde in de 83e minuut de 5-1 en Robert Tieks bepaalde enkele minuten later de eindstand op 6-1.

Noordwolde kan zich weer op de competitie richten en daarin zal het alles op alles willen zetten om, desnoods via de achterdeur, promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Het zou een geweldige prestatie zijn van de club die al acht seizoenen op rij in de derde klasse speelt en waar Roy Kamps inmiddels aan zijn derde seizoen als trainer bezig is. Het is overigens ook zijn laatste seizoen, want de oefenmeester vertrekt naar Niekerk.

* Nieuw-Buinen – Noordwolde 6-1 (1-1). Silvan Havinga 0- 1; Gert Lukens 1-1; Koen Hateboer 2-1 (strafschop); Koen Hateboer 3-1; Koen Hateboer 4-1; Arne van der Made 5-1; Robert Tieks 6-1.

No Replies to "Bekerdroom Noordwolde voorbij"