43e Scholierenloop bij AV Fivelstreek

AV Fivelstreek uit Delfzijl organiseert zaterdag 8 april voor de 43e keer de Scholierenloop. Veel inwoners uit Delfzijl en directe omgeving hebben in de afgelopen jaren zelf meegedaan en zijn nu aanwezig om hun eigen kinderen aan te moedigen. Op het Sportpark Centrum worden verschillende afstanden gelopen, waarmee de deelnemers punten kunnen scoren voor hun school. In 2016 werd de wedstrijd gewonnen door OBS de Munte. De vraag is welke school dit jaar gaat winnen.

Ieder jaar doen er rond de 350 kinderen mee van het basisonderwijs. In zo’n 25 verschillende series worden er drie verschillende afstanden gelopen. De allerkleinsten in de leeftijd 4 en 5 jaar lopen 200 meter. De deelnemers van 6, 7 en 8 jaar lopen een volledige ronde van 400 meter. Vervolgens mogen de 9, 10, 11 en 12-jarigen hun kunnen laten zien over twee ronden. Ook worden er series door ouders en leraren gelopen, die op deze wijze ook punten voor hun school kunnen verdienen.

Op de maandag 27 maart en 3 april bestaat de mogelijkheid voor de deelnemers aan de Scholierenloop om onder begeleiding van de trainers van AV Fivelstreek te trainen. Deze vinden plaats van 18.00 tot 19.00 uur op de atletiekbaan van Sportpark Centrum.

Tijdens de wedstrijden zijn veel vrijwilligers van de atletiekvereniging actief om alles in goede banen te leiden. En dat al meer dan veertig jaar met veel plezier. De organisatie hoopt op mooi weer zodat de deelnemers zoveel mogelijk ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s mee kunnen nemen om hen aan te moedigen. Voor meer informatie kan men terecht op www.avfivelstreek.nl.

No Replies to "43e Scholierenloop bij AV Fivelstreek"