GEO beslist familieclash in eigen voordeel

Dick Scholtens heeft zaterdagmiddag met zijn GEO met 1-3 weten te winnen van het Middelstum van neef Raymond Scholtens. Of er op de komende familiefeestjes lang over de confrontatie nagepraat zal worden, is nog maar de vraag. Het werd namelijk geen familieclash waar je de vingers bij zou aflikken. Het povere duel stond bol van de slordigheden en gemiste kansen.

De Garmerwolders hadden alle reden om het duel in en tegen Middelstum met vertrouwen tegemoet te zien. Uit de laatste vijf duels hadden ze immers dertien punten weten te verzamelen. De gastheren daarentegen wisten dit jaar nog maar twee punten bijeen te sprokkelen, ondanks het feit dat er bij tijd en wijle best aardig werd gespeeld.

Op het waterkoude en winderige sportpark kwam GEO furieus uit de startblokken. Er waren amper twee minuten gespeeld of de bezoekers kregen voor het eerst de mogelijkheid om de score open te breken. Bart van der Tuuk kneep er op rechts tussenuit. Zijn voorzet werd door Alex Sarfo maar half geraakt en dus ontsnapte de thuisclub. Niet veel later schoot Van der Tuuk snoeihard op de lat en vergat hij in de 5e minuut zijn hoofd goed onder de bal te plaatsen. En zo waren er nog wel wat situaties waaruit GEO had moeten scoren.

Er bestaat zoiets als een oude voetbalwet die zegt dat de tegenstander wel scoort als je het zelf niet doet. Die ging ook nu weer op. Joris Visser mocht in de 13e minuut een corner nemen die laag voor het doel van GEO belandde. Jory Haijkens vergat de bal weg te rossen en joeg zijn eigen doelman daarmee schrik aan. Thijs Hoeksema plantte zijn schoen vervolgens tegen het speeltuig en wist Middelstum op 1-0 te zetten.

Aan de overzijde van het veld had Bart van der Tuuk gelijk moeten maken, maar hij kwam niet verder dan de voet van goalie Mus. Zijn collega Oscar Heslinga moest ook gestrekt toen Chiel Hoeksema op doel schoot. Het prima schot verdween via de knuisten van de sluitpost echter over de deklat. Vlak voor rust ontstond er een scrimmage voor het doel van de gastheren. Een half dozijn Garmerwolders kreeg de mogelijkheid om de bal tegen het nylon te rossen, maar niemand bleek bereid de trekker over te halen.

Meteen na de doelwisseling leek Middelstum op weg naar een verdubbeling van de marge. Doelpuntenmaker Hoeksema wist op links in balbezit te blijven en probeerde, met zijn rug naar het doel, de bal binnen te tikken. Het rollertje kreeg echter te weinig vaart mee en kon nog voor de doellijn worden weggeveegd. De gastheren gooiden nog wat meer fysieke kracht in de strijd en het leek er op alsof GEO zou bezwijken. Nu was het echter Middelstum dat de kansen verprutste om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken.

GEO mocht blijven hopen, maar leek voetballend niet in staat om tot het doel van Mus te geraken. En dus probeer je het dan maar van afstand. Dat moet althans de gedachte van Kasper Teunis zijn geweest toen hij de bal op een meter of twintig van het doel vol wist te raken. Tot zijn niet geringe verbazing plofte de bal buiten het bereik van Mus in de kruising: 1-1.

Coach Raymond Scholtens besloot aanvallend te wisselen omdat hij zijn ploeg terecht niet kansloos achtte. Terwijl Middelstum de druk opvoerde, vielen de doelpunten aan de andere kant. Andre Aukes probeerde het eveneens van afstand en zag zijn schot via onderkant lat en de rug van doelman Mus tegen het nylon hobbelen: 1-2.

De dappere pogingen die Middelstum ondernam om het tij te keren bleven vruchteloos. In de slotfase van het duel gooide GEO het duel op slot. De bal werd op het middenveld opgepikt en op links bij Aukes ingeleverd. Hij probeerde Mus met een soort van lob te verschalken. De bal verdween richting tweede paal, waar Bart van der Tuuk het laatste zetje gaf en de eindstand op 1-3 wist te bepalen.

Dick Scholtens was blij dat hij zijn neef Raymond de punten had weten te ontfutselen. ‘Over de hele wedstrijd bekeken ben ik van mening dat we terecht hebben gewonnen. Hoogdravend was het niet, maar we hadden het duel al in een vroeg stadium moeten beslissen. We waren in balbezit veel te onrustig en speelden bij tijd en wijle erg slordig.’

Zijn collega lachte na afloop als de bekende boer met kiespijn. ‘Deze nederlaag was niet nodig geweest. Het klopt dat we in het begin goed weg kwamen, maar we hadden zelf ook veel scherper voor het doel moeten zijn. Je kon na rust merken dat GEO terugviel en dat ze het moeilijk met onze speelwijze hadden. Daar hadden we van moeten profiteren. Het is jammer van dat hakballetje van Thijs, anders had ik het nog moeten zien.’

* Middelstum – GEO 1-3 (1-0). Thijs Hoeksema 1-0; Kasper Teunis 1-1; Andre Aukes 1-2; Bart van der Tuuk 1-3.

No Replies to "GEO beslist familieclash in eigen voordeel"