Dames Farmsum op dreef in Meedhuizen

Op het sportpark in Meedhuizen stond vrijdagavond de tweede speelronde van de 7×7 voorjaarscompetitie op het programma. Na twee gelijke spelen, een overwinning en een verliespartij in de eerste speelronde, bezetten de dames van Farmsum Vrouwen 4 de derde plaats. Met een remise en drie overwinningen deden de Farmsumers prima zaken in Meedhuizen.

De hele vrijdagavond regende het, maar ondanks het slechte weer waren de beide nieuwe aanwinsten Annemiek de Jager en Shaëlla Noestheden zeer enthousiast en hadden er net als de andere dames veel zin in. Inge Veldman en Joan Klas konden niet meedoen en Ingrid Werbata-Ausema was wel mee maar kon eveneens niet spelen. Assistent-coach Kees Werbata had volleybalverplichtingen en coach Kevin Meertens had Marco Spruit mee gevraagd als vervanger en tacticus.

De eerste wedstrijd was tegen de jonge meiden van gastheer Meedhuizen. Van meet af aan was het enigszins verassend Farmsum dat gelijk het initiatief pakte in de wedstrijd en was het in de 4e en 10e minuut Vera die twee kansjes mistte. De zeldzame uitvallen van Meedhuizen werden vakkundig onschadelijk gemaakt door de Farmsumer defensie bestaande uit Jasminne Bos en Lize Dijker. Ook keepster Anouk Lambeck verkeerde in uitstekende vorm deze avond. Nadat Vera Harkema in de 18e en 19e minuut nog twee schoten door de Meedhuizer keepster gepareerd zag worden, kwam er een einde aan het duel en stond de brilstand op het bor: 0-0.

De tweede wedstrijd was tegen de eeuwige rivaal Omlandia die Farmsum de tot nu toe enige verliespartij had bezorgd. Tevens zouden Annemiek de Jager op het middenveld en Shaëlla Noestheden in de verdediging hun debuut maken. Aangezien Noestheden nog nooit had gevoetbald, kreeg ze een gouden tip mee van Meertens. Er mocht helemaal niemand langs haar glippen en een doelpunt maken. Een tip die nog vaak langs de kant zou worden uitgeschreeuwd.

De rood-gele dames waren zeer gebrand op een goed resultaat en kreeg in de 2e minuut in de persoon van Vera Harkema een goede kans die net naast ging. De wedstrijd ging op en neer en werd vooral beslist op het middenveld. Iris Smeltekop, Annemiek de Jager en Tineke Strijbos lieten er geen gras over groeien en wonnen bijna elk duel. Aangezien keepster Anouk Lambeck ook schier onpasseerbaar was, kon Farmsum vooruit voetballen en in de 11e minuut was het Annemiek de Jager die de bal aan Vera Harkema gaf en de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek schoot: 1-0. Daarna kregen beide teams geen noemenswaardige kansen meer en won Farmsum van rivaal Omlandia.

De derde wedstrijd was tegen de dames van Wagenborgen. Helaas voor Farmsum kon aanvoerster Claudia Dammer de rest van de avond niet meer spelen omdat ze zich niet helemaal goed voelde. Vanaf de eerste minuut was het gelijk Farmsum dat Wagenborgen bij de strot greep en niet meer losliet. Doordat Christina Schreuder tussen het middenveld en de verdediging opereerde konden Tineke Strijbos en Annemiek de Jager zich vooral bezig houden met aanvallen. In de 5e minuut schoot Strijbos na een mooie loopactie op de paal.

In de 5e minuut gebeurde er iets ongelooflijks. Na een corner van Farmsum kopte De Jager de bal snoeihard over het doel. Een zeldzaamheid van rood-gele zijde aangezien koppen niet in het repertoire van de dames thuishoort. In de 10e minuut verspeelde wagenborgen een ingooi en de bal stuiterde voor de voeten van Vera Harkema. Zij lobte de bal over de Wagenborger keepster en oud-Farmsumer Anita de Vries heen in het doel: 1-0.

In de 12e minuut was het tandem Strijbos/Harkema dicht bij de 2-0, maar de bal ging net naast. In de 17e minuut was het Strijbos die aan alle spanning een einde maakte en de bevrijdende 2-0 via binnenkant paal binnen schoot.

De vierde en laatste wedstrijd van de avond was tegen het combinatie elftal KRC/Middelstum.
Dit duel ging gelijk op totdat Anouk Lambeck in de 7e minuut de bal ver uitschoot en Vera Harkema de bal achter de keepster werkte: 1-0. Er kwamen kansen over en weer maar Tereza Miskovic gebruikte een paar keer goed haar lichaam om vrouw en bal tegen te houden en elke bal op goal was een prooi voor de perfect keepende Anouk Lambeck. In de 11e en 13e minuut misten Strijbos en Harkema de kans op 2-0, zodat de wedstrijd spannend bleef.

In de 16e minuut ging Christina Schreuder in duel met haar tegenstander en bleef op de grond zitten. Jasminne Bos schreeuwde dat Schreuder haar voet de verkeerde kant opstond en Meertens en Spruit, alsmede de leider van de tegenpartij, renden het veld in. Bij aankomst bleek dat Schreuder haar schoen uit was gegaan en verder dus geen last had. Deze actie kon uiteraard rekenen op veel hilariteit. De scheidsrechter, een tweelingbroer van Jeroen Tuma vond het vier minuten later welletjes en floot af. Farmsum won met 1-0 en had een perfecte avond gehad met vier doelpunten voor en nul tegen.
Een fantastische prestatie van het gehele Farmsum Vrouwen 4 team dat nu tweede staat met een punt achterstand op koploper Omlandia. Over twee weken reizen de dames af naar Middelstum voor de derde speelronde.

No Replies to "Dames Farmsum op dreef in Meedhuizen"