Jongste roeiers Neptunus halen taart op

In Leeuwarden werd zondag de regionale jeugd- en juniorencompetitie gestart. Dit is een competitie die bestaat uit drie wedstrijden waarbij teams het in verschillende bootsklassen tegen elkaar opnemen. De ploegen komen uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel.

Een team bestaat uit vijf tot acht personen die uitkomen in een eigen leeftijdsklasse waarbij er ook nog een verschil wordt gemaakt tussen beginners en gevorderden. Aangezien Neptunus niet voldoende leden heeft om per leeftijdsklassen een volledig team te maken, wordt er voor gecombineerd met de kinderen van de Hunze uit Groningen, een samenwerking die de afgelopen jaren al veel successen heeft opgeleverd.

De wedstrijd in Leeuwarden bestond uit een race over 2700 meter in een gestuurde vier en een keerboeiwedstrijd over 400 meter in een gestuurde twee, 200 meter heen, om de boei en dan weer terug. Voor Neptunus deden Maarten Veninga en Fons Folkers mee in de categorie jongens 13/14 gevorderden, gestuurd door Eva Griep. Door een zeer snelle tijd over de langste afstand leek de overwinning in het totaalklassement zo goed als zeker.

Ook op de keerboei werd door beide boten goed gevaren en zo konden zij aan het einde van de dag de taart in ontvangst nemen voor het winnen van het eindklassement. Eva Griep startte als roeister in een mixploeg en greep uiteindelijk net naast de prijzen. Martijn Huijzer zou meedoen met een ploeg met de Hunze in het Jongens 15-18 gevorderden veld, maar werd op het laatste moment uitgeleend aan een ploeg uit Gramsbergen die door ziekte een man tekort kwamen. Wel jammer omdat zijn oorspronkelijke ploeg uiteindelijk ook met de taart aan de haal ging. Met het prachtige weer was het goed toeven langs het Friese water.

No Replies to "Jongste roeiers Neptunus halen taart op"