Dure nederlaag voor Holwierde

Holwierde heeft zich op eigen veld laten verrassen door WVV. De thuisclub liet twee totaal verschillende gezichten zien. In het eerste bedrijf leek er niets aan de hand en kwamen de gastheren op voorsprong. Ze verzuimden deze, ondanks een aantal goede mogelijkheden daartoe, verder uit te bouwen. Na de thee waren de bezoekers de betere ploeg. De Winschoters gooiden alle schroom van zich af en bogen een 1-0 achterstand om in een 1-3 eindstand.

Holwierde had nog een appeltje te schillen met het team van trainer Steven Komproe. Eerder dit seizoen wisten de Holwierders een 0-2 voorsprong niet over de meet te brengen en gingen ze uiteindelijk met 4-2 onderuit. Dat zou de elf van Tuik niet nog een keer overkomen, zo leek de boodschap.

Winst was voor beide teams een must, want ze willen allebei graag meedoen om de prijzen. Holwierde begon in ieder geval met flink wat geestdrift aan de confrontatie op het sportpark Katmis. De eerste mogelijkheden kwamen dan ook op naam van de thuisclub, die zich echter weinig gelukkig in de afronding toonde. De razendsnelle Jurrely Torbed bezorgde de defensie van WVV handen vol werk. De veel zwervende spits toonde zich een ware plaaggeest voor de Winschoters.

Hij was dan ook degene die aan de basis stond van de openingstreffer. Het strafschopgebied van WVV binnen sluipend werd er hands gemaakt. De bal werd zonder pardon op de stip gedeponeerd. De uithaal van Teun Westerhuis was doeltreffend: 1-0.

Yirsan Bouman had niet veel later enorm veel pech toen hij links van het strafschopgebied een vrije trap mocht nemen en de bal via de onderkant van de lat het veld weer in zag stuiteren. Zijn inzet had een beter lot verdiend.

WVV wist er tot aan dat moment niet veel tegenover te zetten. De ploeg speelde zeer behoudend, ving Holwierde pas laat op en durfde niet voluit te gaan. Toch waren ze dicht bij een succesje toen spits Fathi Salih op rechts uit mocht halen, Zijn pegel spatte op de vuisten van doelman Rick Sterenberg uiteen.

Na de doelwisseling verscheen er ineens een heel ander WVV in het veld. We was de voorzichtigheid van de eerste drie kwartier en werd er veel eerder druk gezet op de thuisclub. Balverlies op het middenveld leidde al snel tot de gelijkmaker, nadat eerst Mathijs Mollema nog een unieke kans had gemist om iets terug te doen. Salih zag zijn kans schoon toen Holwierde de bal niet uit het strafschopgebied wist weg te krijgen en het leer ineens voor zijn voeten belandde. De aanvaller had niet veel tijd nodig om het speeltuig tegen het nylon te laten vallen: 1-1.

Enkele minuten later was het weer raak  na een serie misverstanden in de Holwierder defensie en andermaal was Salih ter plekke om er van te profiteren: 1-2. Het had nog veel erger kunnen worden als Frans Veldkamp wat meer tijd had genomen om een hoek uit te zoeken. Nu verdween zijn schot naast het doel van Sterenberg. En toch zou de goalie nog een keer moeten capituleren. Mollema kneep er, na balverlies van Andy La Faille op links tussenuit en bediende Veldkamp op maat: 1-3. Een knap schot van Fabian Berghuis had Holwierde nog meer pijn kunnen bezorgen, maar Sterenberg wist even knap redding te brengen.

De aanvallende wissels ten spijt, wist Holwierde het tij niet meer te keren. In de stromende regen begon de wedstrijd steeds meer op een glibber- en glijpartij te lijken en was het in bezit van de bal blijven en bijna onmogelijke opgave geworden. Eén keer was Holwierde nog een keer dicht bij een goal, maar de scrimmage die na een corner ontstond bracht niets teweeg.

De teleurstelling droop, samen met de regendruppels, na afloop van het gezicht van Eddy Tuik. ‘Natuurlijk is dit een dure nederlaag. We hebben de eerste helft goed gespeeld, maar te weinig gescoord. In de rust heb ik nog gezegd dat we de kansen moesten benutten, want WVV is een gevaarlijke ploeg. Dat hebben we na de pauze wel gezien. Toch is er nog niet veel aan de hand, we hebben nog altijd zicht op een prijs.’

Zijn collega Steven Komproe sprong na het laatste fluitsignaal bijna een gat in de toch al wijd openstaande hemelsluizen. ‘Ik ben ontzettend blij met deze overwinning. Holwierde is een fysiek sterke ploeg die lastig te bestrijden is. Het leek een hele moeilijke middag voor ons te worden, maar we hebben het in de tweede helft goed opgepakt. De competitie is weer een stukje spannender geworden.’

* Holwierde – WVV 1-3 (1-0). Teun Westerhuis (strafschop) 1-0; Fatih Salih 1-1; Fatih Salih 1-2; Frans Veldkamp 1-3.

No Replies to "Dure nederlaag voor Holwierde"