Buitenpost revancheert zich bij Omlandia

Omlandia is er in het thuisduel tegen het hoger geklasseerde Buitenpost niet in geslaagd om drie punten aan het totaal toe te voegen. Het had er wel even de schijn van dat dit zou lukken, maar het duel eindigde in mineur voor de Ten Boersters. Een snel verkregen 2-0 voorsprong werd namelijk uit handen gegeven en in de laatste minuut werd de gastheren ook dat ene puntje nog door de neus geboord.

Het team van trainer Freddy Strating kon een overwinning goed gebruiken, want het gat naar de plaatsen waar het degradatiespook rondwaart was niet bijster groot. Buitenpost had echter nog een appeltje met Omlandia te schillen, want eerder dit seizoen kreeg het team van trainer René van der Weij een nederlaag te slikken, door onder andere twee treffers van Jeroen Haan.

Het eerste deel van de confrontatie was voor Omlandia, dat al na een minuut of zeven op voorsprong wist te komen dankzij knullig uitverdedigen van Buitenpost. Jeroen Haan lepelde de bal tegen het nylon en zorgde voor de 1-0 voorsprong.

De tweede Ten Boerster goal liet niet lang op zich wachten. Na een prima aanval leverde Dennis Loer het speeltuig bij Jeroen Haan in, die op zijn beurt Kees van der Wolde bediende. Laatstgenoemde kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden en haalde de trekker over: 2-0. De vliegende start van het agressief begonnen Omlandia kreeg echter geen vervolg. Buitenpost voetbalde zich langzaam maar zeker in de wedstrijd. Coach René van der Weij besloot in een vroeg stadium in te grijpen, haalde een verdediger nar de kaant en bracht spits Rick Weening binnen de lijnen. De omzetting bleef niet zonder gevolgen, want vlak voor de pauze mochten de bezoekers de beloning opstrijken. Na een vrije trap van Berend-Jan Schootstra was het Rudmer Loonstra die voor 2-1 tekende.

Donkere wolken pakten zich samen boven de hoofden van voetbalminnend Ten Boer. Dat had toen nog niet veel met het wedstrijdverloop te maken, maar meer met de weersomstandigheden. Terwijl de teams het veld betraden voor het tweede bedrijf, waren de hemelsluizen helemaal opengedraaid. Er daalde namelijk een enorme hoosbui neer op het sportpark.

Voetballend werd het er door de regenval niet beter op. Omlandia kreeg al vrij snel een nieuwe tik te verwerken toen Rick Weening in de 51e minuut een voorzet van Rudmer Loonstra doeltreffend wist af te ronden en de achterstand daarmee in zijn geheel had weggepoetst: 2-2. Met nog meer dan een half uur te spelen kon het duel alle kanten op. De mentale tik die Omlandia had gekregen, was bijna voelbaar.

Het conditioneel sterker en fitter ogende Buitenpost rook bloed en ging nog nadrukkelijker op jacht naar de winnende treffer. Omlandia leek het verder droog te zullen houden, maar in de laatste minuut van het duel ging het alsnog mis. De Friezen mochten in de slotminuut een corner nemen die door de voor Jorrit Terpstra ingevallen Joran Olijve werd genomen. De voor het doel gelepelde bal werd door Rob Dijkstra tegen de touwen geknikt: 2-3.

Daarmee kreeg het duel toch nog een winnaar, al zal het niet de ploeg zijn geweest die men in Ten Boer voor ogen heeft gehad. De ‘Blauwkes’ hadden zich op karakter langs Omlandia gevochten en daarmee hun gram gehaald, want ze hadden in eigen huis ook een 2-0 voorsprong als sneeuw voor de zon zien verdwijnen om uiteindelijk met 2-3 te verliezen.

Van der Weij erkende na afloop dat het eerste duel nog in het achterhoofd van de ploeg zat. ‘We wren toen veel beter, maar gingen door persoonlijke fouten onderuit. We wisten dat Omlandia kan knokken en dat we er meteen bovenop moesten zitten. Dat gebeurde echter niet en darom heb ik al vroeg moeten ingrijpen. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat we hier zouden verliezen. het is natuurlijk zuur voor Omlandia dat we in de laatste minuut de winnende nog maken, maar ik vond het wel terecht.’

* Omlandia – Buitenpost 2-3 (2-1). Jeroen Haan 1-0; Kees van de Wolde 2-0; Rudmer Loonstra 2-1; Rick Weening 2-2; Rob Dijkstra 2-3.

No Replies to "Buitenpost revancheert zich bij Omlandia"