Titels voor roeiers van Neptunus

Op de Amstel werd het afgelopen weekend weer volop geroeid door de Jeugd van roeivereniging Neptunus. Op zaterdag stond de Jeugdhead op het programma. De inmiddels zeer succesvolle combinatie van de heren Maarten Veninga en Fons Folkers van Neptunus en Lucas Keijzer en Morgan Marques Ugarte van De Hunze, liet er geen twijfel over bestaan wie in de klasse jongens 14 op dit moment de snelste ploeg van Nederland is. Opgezweept door stuurvrouw Eva Griep (Neptunus) voeren zij naar een mooie eerste plaats.

Op zondagochtend was het tijd voor het lange afstandskampioenschap van de Amstel in de skiff (éénpersoonsboot). In de categorie jongens 15/16 Mocht Jan Huib Veninga als tweede van start gaan voor de race over vier kilometer. Hij wist al snel in te lopen op de voor hem gestartte David Boek uit Baarn maar het lukte niet om hem in te halen.

De twee jonge mannen wisten elkaar wel goed op te jagen wat tot gevolg had dat het gat naar achteren erg groot was. Na de finish was het afwachten wat de andere negenendertig deelnemers zouden doen. Toen de laatste deelnemer gefinished was bleek Jan Huib Veninga de snelste te zijn gevolgd door Jelle Bakker, zijn ploeggenoot uit Groningen. David Boek eindigde als derde.

In dit veld roeiden ook twee jongens uit de jeugdvier van zaterdag. Zij roeiden mee om ervaring op te doen. De dertienjarige Maarten Veninga, inderdaad het broertje van, werd eenendertigste en de veertienjarige Lucas Keijzer kwam zelfs tot een vijfentwintigste plaats.
Verder was er succes voor oud-Neptunusroeier Damion Eigenberg. Hij wist in het Lichte heren veld de titel te veroveren over zevenenhalve kilometer.

No Replies to "Titels voor roeiers van Neptunus"