Succes voor reserves en vrouwen Farmsum

Het tweede elftal van Farmsum heft zondag op eigen veld met 10-4 van ASVB 3 weten te winnen. Het eerste vrouwenteam ging met 1-6 onderuit in het duel met VVK en Vrouwen 4 boekte succes tijdens de derde speelronde van de voorjaarscompetitie.

Op Sportpark Tuikwerd konden de reserves van Farmsum slechts elf man laten aantreden en moest men voor de wedstrijd ook nog rechtsback Jan van der Baan vervangen, vanwege een plotseling opkomende allergie. Mike Strijker van het derde elftal werd bereid gevonden om mee te doen zodat Farmsum toch met elf man aan de wedstrijd kon beginnen.

Farmsum was ondanks alle aanpassingen in het elftal toch vanaf het begin de beter ploeg en het was jeugdspeler Jeroen Tuma die in de 15e minuut met een prachtig afstandsschot het net voor de eerste keer liet bollen: 1-0. Twee minuten later stond het al 2-0 doordat Tuma de vrijlopende Herbert van Brugge bediende. Farmsum bleef aanvallen maar door een foute terugspeelbal van Tuma kon ASVB de aansluitingstreffer: 2-1.

Twee minuten later werd het zelfs 2-2 doordat Farmsum niet oplette bij een ingooi van de Blijhamsters. Daarna kreeg ASVB nog een grote kans maar was het de goed keepende aanvoerder Kevin Meertens die Farmsum behoedde voor een achterstand.

Farmsum leek wakker te zijn en liep uit naar een 7-2 ruststand. Herbert van Brugge wist binnen vijf minuten een hattrick op het bord te toveren. Na de thee vielen er nog vijf goals en kwam de eindstand uiteindelijk op 10-4 te staan. Een prima overwinning voor de Farmsumers die het zondag om tien uur opnemen tegen het fysieke sterke Muntendam 4.

Het eerste vrouwenteam van Farmsum was zaterdag minder gelukkig. De ongenaakbare koploper VVK was te sterk voor de thuisclub. Halverwege het duel stond het 0-5 voor de gasten.

In de 55e minuut kreeg Farmsum het verdiende doelpunt. Vien Pinedo soleerde weer eens door de verdediging en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek: 1-5. Farmsum leek iets meer geloof te krijgen en drie minuten later kreeg Gea Koning een levensgrote kans op de 2-5. Ze had iets teveel tijd nodig om uit te halen. In de 61e minuut schoot VVK alle hoop aan flarden en met een fantastisch schot wist het keepster Anouk Lambeck te passeren: 1-6.

De dames blijven ondanks de nederlaag op de zevende positie staan en mogen komend weekeinde in Appingedam proberen om nummer zes De Pelikanen te achterhalen. Het verschil tussen beide ploegen is slechts drie punten dus is er Farmsum alles aangelegen om een overwinning te behalen. De wedstrijd op het Burgemeester Wellemansportpark begint om half een. Voor het vierde Farmsumer vrouwenteam stond afggelopen weekeinde in Middelstum de derde speelrondde van de voorjaarscompetitie op de rol. De tegenstanders waren Omlandia, Wagenborger Boys, Meedhuizen en Middelstum/KRC 2.

De eerste wedstrijd was tegen de gastvrouwen van ST Middelstum/KRC. Farmsum kreeg een reeks goede kansen, maar scoorde pas na 14 minuten. Vera Harkema wist de 0-1 er in te schieten na een prima combinatie met Tineke Strijbos. Farmsum kreeg nog een paar goede kansen om de score uit te breiden maar doordat ook de omhaal van Annemiek de Jager werd gepareerd bleef het bij slechts 0-1.

De tweede wedstrijd was tegen aartsrivaal Omlandia. De Ten Boersters braken het duel open, maar Farmsum liet zich niet van de wijs brengen. Madat keepster Anouk Lambeck een aanval van Omlandia had onderschept, schoot ze de bal snel uit over de Ten Boerster verdediging. De vrij staande Tineke Strijbos liet de bal nog een keer stuiteren om het leer vervolgens snoeihard tegen de touwen te volleren, Een fantastische goal die de gelijkmaker betekende (1-1) en daar zou het ook bij blijven. Het derde duel was tegen Wagenborger Boys, dat sterk begon en een 3-0 overwinning wist te pakken. Voor Farmsum was dit het eerste verlies na zeven wedstrijden.

De laatste wedstrijd van de avond was tegen de vrouwen van Meedhuizen. De Farmsumers herstelden zich knap van de opgelopen nederlaag en wisten met 1-0 te winnen dankzij een treffer van Vera Harkema, die een pass van Claudia Dammer wist af te ronden.

Door de zeven behaalde punten blijft Farmsum de tweede plaats bezetten met een achterstand van vier punten op koploper Omlandia en een voorsprong van zes punten op nummer drie ST Middelstum/KRC. Op 21 April is de vierde en voorlaatste speelronde in de 7×7 voorjaars vrouwencompetitie. Er word dan om 19.15 uur in Wagenborgen afgetrapt.

No Replies to "Succes voor reserves en vrouwen Farmsum"