Meedhuizen zet opmars door

Met voetbalclub Meedhuizen is iets opmerkelijks aan de hand. De ploeg van trainer Hemmo Kuipers heeft al vier duels niet meer verloren. En dat mag, gezien de historie, gerust een klein wonder worden genoemd. Zaterdag werd ZEC met een 3-1 nederlaag terug naar Zandeweer gestuurd.

De Meedhuizers begonnen het huidige seizoen met een 1-3 overwinning op Wagenborger Boys, wisten een maand later met 4-0 van DIO Groningen te winnen, maar kregen daarna louter nederlagen om de oren. De negatieve reeks duurde tot halverwege vorige maand toen de uitwedstrijd tegen DIO eveneens in winst werd omgezet (0-2). Aansluitend volgden twee remises tegen respectievelijk Westerlee (2-2) en Potetos (0-0).

Ploegen die hoger op de ranglijst staan en de Meedhuizers eerder deze competitie al op nederlagen hadden getrakteerd.
Er werd dus met enig optimisme naar de thuiswedstrijd tegen het Zandeweerster ZEC uitgekeken. Met dat team hadden de groenwitten immers ook nog een appeltje te schillen. De 3-0 die men uit had opgelopen moest hoe dan ook gewroken worden. Dat er wel enige druk op het duel met ZEC zou staan, was wel duidelijk. Hoewel degraderen niet aan de orde is in de vijfde klasse, wil je het seizoen ook niet als lelijk eendje uitwandelen. En dus werd het duel als een echte zes punten-wedstrijd benaderd.

Meedhuizen begon prima aan de confrontatie toen het spits Thomas Roossien de score zag openen op goed aangeven van Eddy Silva: 1-0. Halverwege de eerste helft verdubbelde Silva zelf de marge. Hij verzilverde een vrije trap van Stefan Maat: 2-0
Tijdens de rust was oefenmeester Hemmo Kuipers ondanks de voorsprong niet tevreden met het vertoonde spel van Meedhuizen. Hij vond dat er met meer strijd en passie moest worden gespeeld, anders zou men de problemen over zichzelf afroepen.

Blijkbaar had zijn speech het gewenste effect. Brian Vijsma brak na de hervatting door over de linkerkant en legde de bal onzelfzuchtig breed op de vrijstaande Thomas Roosssien, die als een echte spits de trekker onhoudbaar overhaalde en zijn tweede van de middag tegen het nylon mikte: 3-0.

Het ZEC van Douwe Maat ging va banque spelen en dit resulteerde prompt in de 3-1 door Rein van Kleef. Verder dan deze treffer liet Meedhuizen het niet komen en dus kon de thuisclub opnieuw juichen. Ook het vierde duel op rij had men positief afgesloten, al waren het nu dan wel drie punten die in de zak werden gestoken.

Het bestuur zegt over de revival van Meedhuizen: ‘Dit is het tweede seizoen in de vijfde klasse standaard. Vorig seizoen werd voornamelijk gezien als een jaar om van te leren. Het kwam dan ook niet als een enorme verrassing dat het elftal aan het einde van de rit laatste stond. De resultaten uit de eerste helft van het huidige seizoen waren echter niet veel beter. Daar kwam nog eens bij dat de hoofdtrainer van het eerste elftal wegens omstandigheden halverwege de competitie zijn taken moest neerleggen.’

Na zorgvuldig overleg tussen bestuur en spelers werd een profiel opgesteld waaraan een nieuwe trainer zou moeten voldoen. Met dit profiel in het achterhoofd kwam het bestuur uit bij Hemmo Kuipers uit die voorheen actief was als trainer/coach van Oldambtster Boys. Daarnaast nam hij Hans Zijlstra mee om zijn technische staff aan te vullen. Dit bleek al vrij snel een goede greep te zijn. Kuipers en Zijlstra waren aangenaam verrast door het spelersmateriaal wat zij aantroffen en konden in eerste instantie moeilijk begrijpen waarom dit elftal zich op de laatste plaats bevond. Het probleem bleek uiteindelijk op het mentale vlak te liggen. Een gebrek aan vertrouwen aan de ene kant en een te veel aan haantjesgedrag aan de andere kant. Kuipers en Zijlstra zijn hiermee aan de slag gegaan en dat heeft geresulteerd in een collectief dat voor elkaar door het vuur wil gaan. Het programma vlak na de winter was zwaar maar desondanks begon het spel er steeds beter uit te zien. Langzaam groeide het besef bij de spelers dat ze meer in hun mars hadden dan er uit was gekomen. Het team heeft met acht punten uit de laatste vier wedstrijden de totaalscore van de eerste competitiehelft al overtroffen.

Dankzij het resultaat tegen ZEC is Meedhuizen weer wat geklommen. Het gat met nummer tien SC Scheemda bedraagt acht punten en laat dat nou de volgende tegenstander zijn die de brigade van Kuipers tegenover zich krijgt. Ook met die club heeft men nog een rekening (2-4) te vereffenen.

* Meedhuizen – ZEC 3-1. Thomas Roossien 1-0; Eddy Silva 2-0; Thomas Roossien 3-0; Rein van Kleef 3-1.

Meer zien? Klik dan op deze link

No Replies to "Meedhuizen zet opmars door"