De Munte wint 43e Scholierenloop

Openbare basisschool De Munte uit Termunterzijl is winnaar geworden van de 43e Scholierenloop, georganiseerd door atletiekvereniging Fivelstreek. De schoo bleef de leeftijdsgenoten van OBS Meedhuizen en OBS ‘t Zigt voor.

Er stonden zaterdag 415 scholieren uit het basisonderwijs aan de start voor het scholenklassement van de Scholierenloop. De loop wordt sinds jaar en dag georganiseerd door Atletiekvereniging Fivelstreek. Op het evenement kwamen naar schatting 900 toeschouwers af.

In totaal deden 20 basisscholen uit de regio mee aan de wedstrijd. De kinderen werden na de finish getrakteerd op een appel en een flesje water. De Scholierenloop is een mooie opstap naar de Kidsrun van de op 24 juni te houden Stadsloop Appingedam en die van de Zeemijlenloop welke op 29 oktober in Delfzijl wordt gehouden. Noteer deze data alvast in de agenda.

Kinderen die kennis willen maken met de atletieksport, zijn van harte welkom tijdens één van de trainingsavonden op de atletiekbaan van AV Fivelstreek in Delfzijl op het sportpark Centrum. Pupillen (geboren in 2006 of later) kunnen er op maandag en woensdag van 18.00 tot 19.00 uur terecht en Junioren (geboren in 2005 of eerder) op maandag en woensdag van 19.00 tot 20.15 uur.

No Replies to "De Munte wint 43e Scholierenloop"