Tiental SV Bedum klopt slotlicht Aduard 2000

Op de dag dat er in Groningen een feestje werd gevierd omdat SV Bedum JO 17-1 dankzij een 3-3 gelijkspel bij de leeftijdsgenoten van Lewenborg kampioen was geworden, vierde de hoofdmacht van de zaterdagtak zijn eigen succes. Op het Bedumer kunstgras werd hekkensluiter Aduard 2000 geklopt. De 2-0 was voldoende om de aansluiting met de top drie te behouden en wie weet wat er aan het einde van de rit dan nog in het vat blijkt te zitten.

Niemand had er op gerekend dat de Aduarders hun opponent ook maar een voet dwars zouden kunnen zetten en volgens coach René Wollerich was dat ook niet het geval. ‘Ik zal niet zeggen dat we goed speelden, want dat was zeker niet het geval. De ballen kwamen niet aan, de eindpass was niet goed verzorgd. Het liep gewoon voor geen meter’, aldus de oefenmeester. Toch kreeg zijn team wel kansen om de score te openen, maar liet dit na. Sterker nog, de bezoekers konden na drie kwrtier de kleedkamer opzoeken met het idee dat men de eerste helft in ieder geval zonder kleerscheuren was doorgekomen.

Dat er bij SV Bedum iets moest gebeuren, was wel duidelijk en men was dan ook zeker van plan om de duimschroeven in het tweede bedrijf wat extra aan te draaien. Die plannen leken te worden doorkruist toen Jordy van Haag in de 50e minuut rood kreeg voorgehouden. Zijn te hoog geheven been kwam in aanraking met een van de Aduarders en de fluitist vond die overtreding zwaar genoeg om de Bedumer van het veld te sturen. Wollerich: ‘We hadden er daarna op gerekend dat we het zwaar zouden krijgen, maar niets was minder waar. We hebben Aduard bijna niet meer op onze helft gezien. Ze waren kennelijk al lang blij dat er nog niet gescoord was.’

De Bedumers waren echter niet van plan om zich bij de gang van zaken neer te leggen. Er werd nog eens op het gaspedaal getrapt en uiteindelijk was het dan toch raak. Het was Frank Roorda die uit een corner de openingstreffer binnen wist te koppen: 1-0.

Ook na die goal leken de bezoekers weinig aanstalten te maken om het de Bedumers erg lastig te maken en toen George Deuling er 2-0 van had gemaakt, viel het doek definitief. De overwinning die men in Bedum op voorhand had verwacht, was binnen.

Wollerich: ‘Natuurlijk moet je zo’n wedstrijd winnen, maar het moet nog wel even gebeuren. We hebben niet ons beste spel laten zien, maar wel geprobeerd om zoveel mogelijk druk te zetten. Dat we het na de rode kaart zo opgepakt hebben is natuurlijk prima, maar van Aduard hadden we ook toen niet veel te vrezen.’

Het middenveld in de tweede klasse is momenteel enorm breed. Tussen de nummer negen Gramsbergen en de nummer twee De Weide zit slechts een gat van vijf punten. Alles wat daar tussenin zit mag nog hopen op nacompetitievoetbal om promotie naar de eerste klasse. En SV Bedum is een van die ploegen.

* SV Bedum – Aduard 2000 2-0 (0-0). Frank Roorda 1-0; George Deuling 2-0.

No Replies to "Tiental SV Bedum klopt slotlicht Aduard 2000"