Knappe zege De Fivel op Amicitia VMC

De Fivel heeft zichzelf een prima dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen Amicitia VMC met 4-2 te winnen. Een teamprestatie die er mocht zijn en perspectieven opent als het er op aan komt nacompetitievoetbal te bewerkstelligen. De vierde plek in de reguliere competitie is het minste wat daarvoor bereikt dient te worden en die heeft de ploeg uit Zeerijp binnen schootsafstand.

Op de zege van het andere Oranje viel helemaal niets af te dingen. De ploeg van trainer Simon Schuil was gedurende het grootste deel van het duel de baas op het veld en had, afgemeten aan het aantal kansen, de Stadjers op een veel grotere nederlaag moeten trakteren.

Merkwaardig genoeg waren het wel de bezoekers die aan de leiding wisten te komen toen De Fivel te lang had verzuimd om de wedstrijd open te breken. De gastheren liepen te veel en te vaak in het centrum te breien in plaats van gebruik te maken van de flankspelers. Na een klein half uur lag de bal plotsklaps achter doelman Ruud Kuizenga en stond de wedstrijd in wezen op zijn kop. Het doelpunt kwam op naam van Thomas Mirck: 0-1. De gastheren moesten nu nog nadrukkelijker op jacht naar een goal, maar voor de pauze veranderde er niets meer aan de stand.

Na de doelwisseling deed De Fivel er van alles aan om tot scoren te komen. In de 55e minuut was het eindelijk zo ver toen Rindert Havinga de ploegen op gelijke hoogte wist te brengen: 1-1. Niet veel later was het weer raak. Uit een voorzet van de vaker bediende Laurens Hijlkema kopte Geert van der Veen de 2-1 binnen. Met wat meer fortuin had de thuisclub het duel daarna in het slot kunnen gooien. Men stormde met drie man op de doelman van Amicitia VMC af, maar scoren bleek een te zware opgave te zijn.

Wat De Fivel, in tegensteling tot het eerste bedrijf, nu wel goed deed was het gebruik maken van de hele breedte van het veld en de vaak vrijgelaten Hijlkema. Hij werd in de 73e minuut dan ook opnieuw in stelling gebracht en mocht zich nu zelf laten bejubelen: 3-1.

Amicitia VMC leek het daarna wel te geloven en het was Mark Kramers die de gasten nog wat dieper in het moeras drukte door de tussenstand op 4-1 te bepalen. Een door Ruud Kuizenga verkeerd getaxeerde bal waar de wind mee speelde, leidde nog wel tot de 4-2 van Niels Burgler, maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor De Fivel.

‘We hebben onszelf beloond voor een goed optreden. Het was eigenlijk merkwaardig dat niet wij, maar Amicitia VMC op voorsprong wist te komen. Dat is na rust goed opgepakt en ik moet zeggen dat ik ook geen moment bang ben geweest dat we dit duel zouden verliezen’, vertelt oefenmeester Schuil.

Hij richt zich met zijn team op de plek die nacompetitievoetbal moet opleveren. Daarvoor zal in eerste instantie zaterdag met Middelstum moeten worden afgerekend. De Fivel heeft nog een appeltje te schillen met de elf van trainer Raymond Scholtens, die eerder dit seizoen de Riepsters in eigen huis met 1-3 de baas wist te blijven. Schuil: ‘Als het ons lukt om plek vier te bemachtigen, doen we het prima. Vorig seizoen zijn we als tiende geëindigd. Hoe het verder ook afloopt, we hebben een beste sprong voorwaarts gemaakt.’

Zijn collega Nanne Iedema vond dat Amicitia VMC de eerste helft nog aardig had meegevoetbald. ‘De gelijkmaker heeft ons de kop gekost. Daarna was het bij ons helemaal weg en mochten we van geluk spreken dat De Fivel niet alle kansen wilde benutten. We hebben de vierde plaats nog altijd in bezit en willen graag de nacompetitie in, maar we maken het onszelf niet bepaald gemakkelijk’, vindt de oefenmeester.

* De Fivel – Amicitia VMC 4-2 (0-1). Thomas Mirck 0-1; Rindert Havinga 1-1; Geert van der Veen 2-1; Laurens Hylkema 3-1; Mark Kramers 4-1; Niels Burgler 4-2.

No Replies to "Knappe zege De Fivel op Amicitia VMC"