SV Bedum worstelt zich langs Farmsum

Een midweekse overwinning (2-3) op Eenrum en een onvervalste worstelpartij in en tegen Farmsum (0-1) hebben de zondagvoetballers van SV Bedum in ieder geval dat opgeleverd wat men voor ogen had. In de 5e Klasse D heeft het team van trainer Dick Visser de koppositie overgenomen van Blauw Geel ’15.

In Eenrum liet SV Bedum er geen misverstand over bestaan wat de bedoelingen waren. Geholpen door een allesbehalve goed opererende defensie mikte Robert Wal twee keer raak en zette de bezoekers in een zetel. Eenrum kreeg wel kansen om dichterbij te komen, maar had het vizier niet op scherp staan. Na de thee probeerden de gastheren de druk op te voeren, maar nu ontbrak het de thuisclub aan het nodige fortuin. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal was het wel raak toen Nick Rijzinga vanaf elf meter mocht uithalen: 2-1. Erg lang kreeg Eenrum niet om van de treffer na te genieten, want nog geen minuut later wist Frans van Loenen de marge weer op twee te brengen: 1-3. Rijzinga wist de achterstand in de extra tijd nog tot 2-3 terug te brengen, maar daarna tikten de seconden, vanuit Eenrumer oogpunt bekeken, te snel weg en stak SV Bedum de punten in de knip.

Het duel tegen hekkensluiter Farmsum zou de Bedumers niet voor dikke problemen mogen stellen. Daar leek het, voetballend gezien tenminste, aanvankelijk ook niet op. In een tijdsbestek van amper vijf minuten werden paal en lat geteisterd door Robbert Wal en Job Mol en verdween een inzet van Stephan Woldhuis bijna in eigen doel. Farmsum doorstond de eerste stormloop en kwam dus met de schrik vrij.

De thuisclub mocht voorzichtig aan wat aanvallende acties denken en kreeg na een vrije trap van Kevin Trof zowaar een mogelijkheid om in ieder geval en bal richting Bedumer doel te schieten. De poging van Ravano Drewel verdween ruimschoots naast.

En toen viel de verwachte tegengoal alsnog. Farmsum worstelde met zichzelf en de bal, kreeg het leer maar niet uit het eigen strafschopgebied weg, maar leek overeind te blijven toen doelman Daniël Venhuizen de bal naar de buitenkant van het strafschopgebied tikte. Hij kon echter niet voorkomen dat het speeltuig in de voeten van Thijs Helder belandde. De Bedumer stond bijna op de achterlijn, maar wist het leer zelfs vanuit die moeilijke hoek nog in het Farmsumer doel te krullen: 0-1.

De voorsprong was verdiend, al was het alleen al op basis van het aantal mogelijkheden die de gasten kregen. Ze verzuimden de voorsprong daarna uit te breiden. De kansen daarvoor waren rijkelijk aanwezig, maar het gebrek aan scherpte sprak boekdelen, anders was Farmsum in een vroegtijdig stadium al naar de slachtbank geleid.

Nu mocht de thuisclub blijven hopen en kregen de gastheren in de 37e minuut zowaar de kans om langszij te komen toen doelman Arjan Darwinkel een voorzet van Drewel losliet. Jan Bisschop was echter net te laat om te kunnen profiteren. Het stiftje dat Job Mol even later over de uit zijn kooi gekomen Venhuizen produceerde, verdween op het dak van het Farmsumer doel.

Na de pauze zakte het niveau letterlijk tot onder in de kelder van het amateurvoetbal. Het was van beide kanten niet om aan te zien. De Bedumers waren niet bij machte om de genadeklap toe te dienen en moesten telkens weer beducht zijn op een verdwaalde bal die voor problemen zou kunnen zorgen.

Als de tegenstander het duel niet wil beslissen, kun je het altijd nog zelf spannend maken. Dat moet haast wel het idee van Andre Toxopeus zijn geweest toen hij met het hoofd zijn eigen doelman probeerde te passeren. Venhuizen was echter op zijn hoede, zoals hij ook goed op stond te letten toen Robbert Wal een pass van Thijs Helder dacht te verzilveren. De goalie smeet zich in de baan van het schot en bleef baas in eigen strafschopgebied. Diep in de tweede helft moest Steven Schipper op de doellijn redding brengen, anders had SV Bedum het duel definitief beslist.

De thuisclub wist na de thee amper een vuist te maken, terwijl de Bedumers vooral met zichzelf in de knoop zaten. Het was niet best wat de lijstaanvoerder liet zien en het is te hopen dat er sprake van een incident is geweest. Op basis van het vertoonde spel in Farmsum, moet je je serieus afvragen wat het team van trainer Dick Visser in de vierde klasse heeft te zoeken. Het werd op sportpark Tuikwerd in ieder geval niet duidelijk.

* Farmsum – SV Bedum 0-1 (0-1). Thijs Helder 0-1

No Replies to "SV Bedum worstelt zich langs Farmsum"