DWA/Argo kan koploper niet verslaan

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben zaterdag koploper Rood-Wit uit Wezep op bezoek gehad. De vorige ontmoeting wist Rood-Wit met 22-18 te winnen. Net als tijdens de eerste ontmoeting wisten de Noord-Groningers het de lijstaanvoerder ook nu moeilijk te maken. Na een 5-10 ruststand werd het in de tweede helft namelijk nog spannend. Toch eindigde de wedstrijd met een 11-13 winst voor Rood-Wit.

Het waaide zaterdag hard op het kunstgrasveld in Winsum. Voor beide partijen bleek dit de grootste tegenstander te zijn. Het spel moest derhalve aangepast worden. Mike Bults wist er echter wel raad mee en opende in de eerste minuut de score met een mooi afstandsschot. Rood-Wit kon vlot reageren en vervolgens was Lisette Hamminga namens de thuisploeg degene die het gat van de korf wist te vinden. Opnieuw zorgde Rood-Wit voor de gelijkmaker, maar vervolgens was Mike Bults twee keer succesvol voor zijn team en dit bracht een 4-2 voorsprong op het scorebord.

Hierna kenden de Winsumers en Bedumers een minder goede fase. De scherpte was weg en de tegenstanders uit Wezep scoorden maar liefst acht keer op rij. Ondanks dat de ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra sterk was begonnen, kon het deze lijn dus niet voortzetten. Met een 4-10 score op het scorebord leek de wedstrijd al vroeg te zijn beslist. Lisette Hamminga bepaalde de ruststand op 5-10 door een vrije bal te verzilveren.

In de rust benadrukte trainer-coach Westra dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat het verschil van vijf doelpunten nog te overbruggen was. Er werd een andere verdedigende tactiek afgesproken bij de oranje-witte thuisploeg. Dit had de tweede helft zichtbaar effect want er werd goed verdedigd, iets waar Rood-Wit het duidelijk moeilijk mee had.

Rood-Wit kon wel als eerste scoren na de pauze. Vervolgens kon Nick Brandsma, binnen de lijnen gekomen voor Mike Bults, met een mooi afstandsschot scoren. Ook Natasja Schuuring en wederom Lisette Hamminga wisten vervolgens het gat van de korf te vinden. DWA/Argo kwam steeds dichterbij en voelde dat er met een 8-11 stand op het scorebord nog meer mogelijk was. Rood-Wit vergrootte het gat toch weer door twee keer op rij te scoren. Daarmee was de koek op voor de gasten uit Wezep.

Het werd in de slotfase nog spannend, want Nick Brandsma, Lisette Hamminga en Tom van der Laan voegden nog een treffer toe aan het totaal van de thuisploeg toe. De tijd om nog dichterbij te komen was echter te kort en zodoende werd de eindstand 11-13.

De eerstkomende zaterdagen is DWA/Argo vrij. Er zal wel hard getraind worden, want het volgende duel dat plaatsvindt op 6 mei, is een belangrijk duel. DWA/Argo gaat dan naar rode lantaarndrager MN&W in Hijum. Als MN & W de inhaalwedstrijd tegen Vlug & Vaardig op 26 april verliest, kan DWA/Argo bij winst definitief lijfsbehoud veilig stellen. In ieder geval neemt DWA/Argo bij winst nog verder afstand van die laatste plaats, welke aan het einde van de competitie degradatie betekent. Het duel zal om 15.30 uur van start gaan in Hijum.

* Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (4x), Mike Bults (3x), Nick Brandsma (2x), Natasja Schuuring (1x), Tom van der Laan (1x).