Matthijssen/Mollema ongenaakbaar

Het zijspanduo William Matthijssen en de in Stedum woonachtige Sandra Mollema heeft zich paasmaandag van zijn beste zijde laten zien. Sterker nog, het tweetal was ongenaakbaar op de baan van MAC Van Dedem in Balkbrug.

Er kwamen tien zijspanduo’s aan de start voor een internationale wedstrijd. Het werd al vrij snel duidelijk dat de concurrentie zich maar met de overige podiumplaatsen moest bezig zien te houden, want de hoogste trede op het ereschavot leek op voorhand al voor Matthijssen en Mollema te zijn weggelegd.

Blakend van zelfvertrouwen en met het materiaal in optima forma kregen de overige combinaties alleen maar de achterkant van het succesvolle duo te zien. In alle manches kwam de duidelijk snellere machine als eerste over de finish. Ze konden dan ook als de nummer één richting finale en namen in hun kielzog het Duitse duo Hubsch/Burger met zich mee. Het Britse koppel Goodwin/Brown eindigde in de series als derde.

In de finale spoten de motoren richting de eerste bocht en kwam het tot een confrontatie waarbij Hubsch/Burger, die in Duitsland een B-licentie hebben, gelanceerd leken te worden. Ook het Britse koppel werd in de tuimeling meegesleurd en kon niet aan de herstart verschijnen omdat Goodwin zijn hand had gebroken.

Ook de Duitsers kregen hun materiaal niet meer op orde en dus werd de zege Matthijssen/Mollema zo’n beetje in de schoot geworpen. Op de tweede plaats eindigden Godden en Smith (GB) en als derde werd het Franse duo Chaminade/Vedelago afgevlagd.

Volgens de teleurgestelde Duitsers hadden Matthijssen en Mollema niet in de uitslag mogen voorkomen. Matthijssen zou de Duitsers hebben geraakt, waardoor hun machine in onbalans was gekomen. ‘Hij had gediskwalificeerd moeten worden’, sprak men in het Duitse kamp. Volgens Matthijssen klinkklare nonsens. ‘Wij zaten aan de binnenkant en hebben het gas gewoon niet losgelaten.’

Mollema zegt dat hun concurrenten kennis hebben gemaakt met de strijd bij de A-rijders. ‘Daar gaat het er nou eenmaal iets anders aan toe dan bij de B-licentie’, vertelt de Noord-Groningse. Ze trekt in twijfel of Matthijsen en zij de Duitsers hebben geraakt. ‘Wij hebben er in ieder geval niks van gemerkt en daar komt nog bij dat we er volgens mij al voorbij waren voor we de bocht indoken. Of het nou onze of zijn eigen schuld was, het blijft een race-incident en die komen nou eenmaal voor in het heetst van de strijd.’(foto: Menne Tillema),

Uitslag:
1. William Matthijssen/Sandra Mollema (NL) 12 
2. Mitch Godden/Paul Smith (GB) 8
3. David Chaminade/Stephanie Vedelago (F) 6
4. Kevin Hübsch/Michael Burger (D) 11
5. Josh Goodwin/Liam Brown (GB) 10
6. Wilfred Detz/Stefffen Veldhuis (NL) 6
7. Stinus Lund/Dennis Smit (DK) 3
8. Natasha Bartlett/Ciara Southgate (GB) 2
9. Arnold Bruins/Emiel Bruins (NL) 1
10. Klaas Kregel/Inge Slagter (NL) 0

No Replies to "Matthijssen/Mollema ongenaakbaar"