Corenos veilig na punt in duel met De Heracliden

De derby tussen Corenos en De Heracliden is zaterdag in een gelijkspel geëindigd. Na negentig minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Met die uitslag konden de Roodeschoolsters tevreden zijn, want het punt is voldoende om ook volgend jaar in de vierde klasse te mogen uitkomen. Voor De Heracliden ligt het verhaal heel anders. De Meisters zijn in ieder geval veroordeeld tot het spelen van nacompetitievoetbal.

Na het punt dat Corenos uit bij Amicitia VMC had weggekaapt, moest er tegen de blauwzwarten uit Uithuizermeeden een nieuw succes komen en het liefst een overwinning. De Meisters hadden vorige week moed geput uit de 3-1 zege in het duel met SJS en dus mocht men er langs de lijn in Roodeschool van uit gaan dat beide ploegen zich van hun beste kant zouden laten zien. Er stond immers wel wat op het spel.

Het duel kwam echter niet op gang. Van beide kanten was het niet best wat de acteurs lieten zien. Er zat weinig voetbal in, terwijl ook de passie en de strijd ontbrak. Ingrediënten die in ieder geval voor een derby kenmerkend zouden moeten zijn. De rust brak aan zonder dat er was gescoord en echt grote kansen deden zich ook niet voor. Eigenlijk was het eerste bedrijf niet om aan te gluren.

Na de thee was het de thuisclub die de wedstrijd open wist te breken. Een voorzet van Anne-Jan ten Harkel werd door Marcel Dijkstra uit de lucht geplukt en tegen het nylon geknald: 1-0. Niet veel later had hij opnieuw doeltreffend moeten zijn, maar schoot over, zoals ook Germen Tamsma naliet de marge te verdubbelen.

De Heracliden probeerde wel iets terug te doen door achterin wat meer risico’s te nemen, maar ontbeerde de kracht om het hun opponent echt moeilijk te maken. Ondertussen moesten ze blijven oppassen voor de counters van Corenos. Uiteindelijk waren het de gastheren die hun tegenstander de ‘helpende hand’ boden. Sven Knot dacht op de hoek van het strafschopgebied invaller Sebe Jan Vogel simpel opzij te kunnen zetten om de bal op te rapen, maar deed dat met een soort van judogreep. De overtreding kwam hem duur te staan, want de bal werd op de stip gelegd en door een andere invaller in het doel geschoten. Frank de Boer liet zich bejubelen als de maker van de 1-1.

Met nog een klein kwartier te gaan werd het duel in elk geval iets opener,  zonder dat men overigens het publiek op de banken wist te krijgen. In de laatste minuut was het Mark Linstra die de bal over het doel van Knot kopte.

De Heracliden krijgt komend weekeinde bezoek van De Fivel en sluit de reguliere competitie in Spijk af voor het duel met Poolster. In 4E lijkt VVS de zekere degradant te worden. Het slotlicht mag alleen nog op een wonder hopen als het zaterdag op eigen veld Poolster weet te kloppen en op de laatste wedstrijddag het uitduel tegen Onstwedder Boys weet te verzilveren. En dan nog is het voor de Oostwolders te hopen dat niet alleen De Heracliden, maar ook SGV lelijke misstappen gaat maken.

Coach Peter Ernst van Corenos was naderhand blij met het feit dat zijn ploeg zich veilig had gespeeld, maar sprak ondanks dat van een teleurstellend seizoen. ‘Ik had voor de competitie verwacht dat we hoger zouden eindigen. Het zal toch wel met een gebrek aan kwaliteit hebben te maken dat dit niet is gelukt. En ik ben van mening dat we onderweg veel punten onnodig hebben laten liggen. Je moet de kansen die je krijgt natuurlijk wel benutten. Dat was nu eigenlijk weer het geval. We hadden het onszelf een stuk gemakkelijker kunnen maken door voor de rust al afstand te nemen.’

Zijn collega Kees Pranger, volgend seizoen coach van het nog voor promotie vechtende NEC Delfzijl, weet ook dat er nog een paar moeilijke weken aan zitten te komen. ‘We zitten inderdaad in een lastig parket en moeten zelfs nog oppassen dat we er niet in een keer uitvliegen. Ik ga er echter alles aan doen om De Heracliden voor de vierde klasse te behouden’,  aldus de oefenmeester. Over de wedstrijd tegen Corenos zei hij. ‘Ik vond ons voor rust iets beter, maar dan zonder dat we echt dwingend waren. Het was van beide kanten niet best.’

* Corenos – De Heracliden 1-1 (0-0).
Marcel Dijkstra 1-0; Frank de Boer 1-1.

No Replies to "Corenos veilig na punt in duel met De Heracliden"