NEC Delfzijl wint spektakelstuk op sportpark Centrum

Op het sportpark Centrum kwamen de voetballers zaterdag ogen te kort om alles bij te houden. In de spectaculaire wedstrijd tussen NEC Delfzijl en Klazienaveen vielen maar liefst negen treffers en stond er na negentig minuten voetbal een 5-4 overwinning voor de gastheren op het scorebord.

De gastheren kregen al vroeg in de wedstrijd met een tegenvaller te maken toen Klazienaveen door een treffer van Jasper Woelders op 0-1 wist te komen. ‘Een typisch gevalletje van voor het doel langs uitverdedigen. Iets wat je natuurlijk nooit moet doen’, zegt elftalleider Dick de Boer. Die tik kwam de thuisclub echter snel te boven. In een tijdsbestek van zes minuten werd de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong door treffers van Marchel Tomo en Jari Slort.

Vier minuten voor de thee konden de armen opnieuw in de lucht, maar nu aan Drentse zijde. Danny Jaspers toonde zich trefzeker en bracht de ploegen weer op gelijke hoogte: 2-2. Dat was op het moment dat men eerder op een derde Delfzijlster treffer zat te wachten. De koek was echter nog niet op, want voordat het rustsignaal had geklonken wist Jari Slort uit een vrije trap te scoren. De Drentse doelman probeerde de inzet weg te boksen, maar kreeg de bal wat ongelukkig op zijn knuisten en zag het leer vervolgens in het doel verdwijnen: 3-2.

De acteurs kregen een klein kwartiertje om even van dit schuttersfestijn te bekomen, maar gingen na de hervatting onverminderd door met het bestoken van elkaars bolwerk. Er stonden 57 minuten op het scorebord toen Klazienaveen andermaal langszij kwam. Deze keer door een goal van Danny Jaspers: 3-3. De rollen leken omgedraaid nadat Patrick Bloemberg voor 3-4 had gezorgd.

De tijd tikte gestaag weg en de bezoekers kwamen steeds dichter bij een verrassende overwinning, maar met nog een kleine vijf minuten te gaan sloeg de vlam opnieuw in de pan. Binnen zestig tellen joegen de naar voren geschoven Thijs Sonneveld en Erwin Noordhoff het leer achter de Drentse goalie en brachten de stand daarmee op 5-4 in het voordeel van de thuisclub.

Dat was meteen het slotakkoord, want Klazienaveen kreeg geen mogelijkheid meer om zich van deze dubbele dreun te herstellen en dus bleven de punten in Delfzijl. De Boer: ‘Ik heb al heel wat wedstrijden gezien en gespeeld, maar zoiets als dit heb ik nog nooit meegemaakt. Wat een knotsgekke wedstrijd was dit. Maar wel eentje met een mooie afloop voor ons.’

Het is eigenlijk vreemd dat NEC Delfzijl de laatste tien weken ongeslagen is gebleven. Zeven keer werd er gewonnen en drie keer eindigde een wedstrijd in een remise en nog staat men met lege handen. Er resten de fusieclub echter nog twee wedstrijden waarin veel mogelijk is. De ploeg van trainer Erwin Heerlijn is door de zege aan kop gekomen in de strijd om de laatste periodetitel en heeft alles in eigen hand om via de nacompetitie promotie naar de eerste klasse af te dwingen.

Komend weekeinde moet NEC op bezoek bij De Weide, dat evenveel punten heeft als de Delfzijlsters en de derde plaats maar al te graag zal willen vasthouden. Een week later komt periodekampioen Noordscheschut naar de havenplaats.

Hoe de resterende duels ook uitpakken, duidelijk is dat Heerlijn bij zijn afscheid van NEC Delfzijl nu al op een meer dan geslaagd seizoen kan terugkijken. Of, om te de woorden van De Boer te spreken: ‘Dit is gewoon een topseizoen.’

* NEC Delfzijl – Klazienaveen 5-4 (3-2). Jasper Woelders 0-1; Marchel Tomo 1-1; Jari Slort 2-1; Danny Jaspers 2-2; Jari Slort 3-2. Danny Jaspers 3-3; Patrick Bloemberg 3-4; Thijs Sonneveld 4-4; Erwin Noordhoff 5-4.

No Replies to "NEC Delfzijl wint spektakelstuk op sportpark Centrum"