Siddeburen kampioen na zege op MOVV

Siddeburen heeft op vrij eenvoudige wijze de titel weten te bemachtigen in de 4e Klasse C van het zondagvoetbal. De ploeg van scheidend trainer Henderikus Huisman won op overtuigende wijze met 4-1 van een zwak acterend MOVV, dat graag de nacompetitie in wil. De Midwolders konden echter geen moment laten zien wat zij daar te zoeken zouden hebben.

Voor Siddeburen gold slechts een doel en dat was winnen. Alleen bij een zege was men namelijk verzekerd van promotie omdat naaste belager Bellingwolde de roodwitten in de resterende wedstrijden niet meer zou kunnen inhalen.

Je zou verwachten dat MOVV het de gastheren knap lastig zouden maken, omdat ook zij alle belang bij een overwinning hadden. Niets was echter minder waar. Aanvankelijk was het duel nog aardig in balans, al waren de beste kansen ook toen al voor Siddeburen. De thuisclub leek geen enkele last van kampioensstress te hebben en kwam na 22 minuten spelen op voorsprong. Een vrije trap op links werd door Toby Poort tegen de deklat gemikt, waarna de rebound voor de voeten van de ingelopen Bert Koers viel. Hij brak de wedstrijd open en zorgde voor het eerste vuurwerk op het sportpark Ewensborg: 1-0.

Een dikke tien minuten later was het weer raak. Poort wurmde zich op links langs een aantal Midwolder verdedigers en legde de bal af op de meegelopen Maurice Jonkman. Die bedacht zich geen twee keer en schoof het leer opnieuw binnen: 2-0.

MOVV wist er bitter weinig tegenover te zetten. De ploeg van trainer Cor Grozema zat hopeloos met zichzelf in de knoop en wist zich geen raad met de veel agressievere Siddebuursters. De enige kans die de gasten in de eerste helft kregen, ontstond in de 42e minuut. Een vrije trap van Aaron Sportel kwam bij de tweede paal terecht en leek door Gerhard Offringa te worden verzilverd. Doelman Ramon Moesker smeet zich echter in de baan van het schot en maakte de inzet onschadelijk.

Het was even afwachten hoe MOVV voor de tweede helft uit de kleedkamer zou komen. Het was Siddeburen dat het antwoord gaf. In de 55e minuut werd Poort op links weggestuurd en bood hij Julian Bijman de gelegenheid om het speeltuig voor de derde keer achter goalie Klaas Froma te prikken. Bijman maakte geen fout en tilde de stand naar 3-0.

De assistent-scheidsrechter van MOVV was het niet met de treffer eens omdat Poort buitenspel zou hebben gestaan. Hij kon tegensputteren wat hij wilde, scheidsrechter Van Leeuwen liet zich niet van de wijs brengen en kende de goal toe.

Het was daarna open huis bij de gasten, wiens verweer ronduit bedroevend was. De defensie was zo lek als een mandje en de voorwaartsen van Siddeburen liepen hun opponenten voorbij alsof het om het ronden van een pion tijdens een trainingspotje ging. Nadat de thuisclub nog enkele dikke kansen had vergeten te verzilveren, was het Toby Poort zelf die scoorde en daarmee een goede wedstrijd bekroonde: 4-0. De tegentreffer van Aaron Sportel in de 89e minuut, waarmee de eindstand op 4-1 werd bepaald, kon de pret niet meer drukken.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, vlogen de Siddebuursters elkaar dolgelukkig in de armen. Ze hadden midweeks nog karakter getoond door bij Pekelder Boys een 3-0 achterstand weg te poetsen (3-3) en hadden op een moeilijke middag tegen MOVV gerekend. Aanvoerder Bjorn Puister: ‘Het is onbegrijpelijk dat zij dit duel op deze manier hebben opgepakt. We zijn amper in moeilijkheden geweest. Maar wat kan ons het schelen. We zijn kampioen en dat is een heerlijk gevoel. Hier hebben we het allemaal voor gedaan.’

Zijn coach was zeer tevreden over de teamprestatie. Hij wilde niemand op een voetstuk zetten, al kon ook Huisman niet ontkennen dat Poort erg goed op dreef was geweest. ‘Dat klopt, maar we hebben elke week wel iemand anders die uitblinkt. We zijn niet van een of twee mensen afhankelijk.’ Over de matige prestatie van MOVV zei hij: ‘Daar begrijp je niks van. Het werd eerder dit seizoen 5-3 voor hun. Ee hadden ons op een echt voetbalgevecht voorbereid, maar eigenlijk zaten we geen moment in de rats.’

De oefenmeester vindt het prachtig dat hij Siddeburen met een titel op zak kan verlaten. Want het afscheid zit er aan te komen. Als het seizoen achter de rug is, stopt Huisman voorlopig met het coachen. Hij richt zich op kluswerkzaamheden en doet zijn huis in de verkoop. ‘Mijn vriendin komt uit Dokkum en het is de bedoeling dat we daar ergens gaan wonen. Of ik in het Friese een club ga zoeken? Wie zal het zeggen. Daar wil ik nu nog even niet aan denken.’

* Siddeburen – MOVV 4-1 (2-0). Bert Koers 1-0; Maurice Jonkman 2-0; Julian Bijman 3-0; Toby Poort 4-0; Aaron Sportel 4-1.

No Replies to "Siddeburen kampioen na zege op MOVV"