Poolster lijkt klaar voor nacompetitie

Wie had gedacht dat bij vierdeklasser Poolster de verzadiging wel zou toeslagen op het moment dat deelname aan de nacompetitie verzekerd was, kwam zaterdag bedrogen uit. Het team van trainer Jeroen de Munck toonde zich in de thuiswedstrijd tegen GEO opnieuw gretig, wist tegenslagen te overwinnen en voegde uiteindelijk weer drie punten aan het totaal toe dankzij een 3-2 zege. De bewoners van sportpark Oldencate lijken kortom klaar te zijn voor de nacompetitie.

Poolster heeft vanaf half oktober een imposante serie neergezet. Na het 3-2 verlies bij Amicitia VMC in oktober werd alleen nog van De Fivel verloren. De overige dertien duels bleven de geelzwarten ongeslagen. Met nog drie wedstrijden te gaan was de verwachting dat GEO er wel vol in zou kletsen, omdat de Garmerwolders hun zinnen ook op de nacompetitie hebben gezet en dit jaar nog geen competitiewedstrijd hadden verloren.

Het waren echter de gastheren die vanaf de eerste minuut gas gaven. De twee weken rust had het team van coach Jeroen de Munck kennelijk goed gedaan. Iedereen was weer fit en het team toonde aan gretig te zijn. Na een dik half uur spelen was het Kevin Bijlsma, opnieuw sterk in de duels, die op rechts goed door ging en de bal in de korte hoek wist te schuiven: 1-0.

Poolster verzuimde na die treffer om door te drukken en hield GEO in leven. Dat kwam de thuisclub na d rust op de gelijkmaker te staan van Jory Haikens: 1-1. De thuisclub was geenszins van zijn stuk gebracht door het doelpunt en scoorde na 80 minuten de 2-1. Marco Dijkstra lepelde de bal over de Garmerwolder defensie en vond Dennis van Dijk bereid om het karwei af te ronden.

Omdat Poolster in de tweede helft wat minder speelde en GEO nadrukkelijker aan de weg wilde timmeren, werd het duel er alleen maar levendiger op en wisten de bezoekers de opgelopen achterstand opnieuw weg te poetsen. Bastiaan Drabe zorgde voor 2-2 toen er nog vier minuten gespeeld moesten worden.

Met de remise leek Poolster in ieder geval geen genoegen te willen nemen en het was Dennis van Dijk die zich in de laatste minuut nog een keer liet bejubelen. De spits mocht vanaf elf meter aanleggen. Johan de Groot verstuurde een pass richting de defensie van de gasten, die niets anders wisten te bedenken dan de bal met de hand te keren. Van Dijk mikte de toegekende strafschop binnen en bepaalde de eindstand op 3-2.

Poolster lijkt ook in de laatste fase van de competitie niets weg te willen geven. ‘Wij zijn er niet om cadeautjes uit te delen. Als ploegen iets willen bereiken, zullen ze het zelf moeten doen. Onze spelersgroep heeft duidelijk te kennen gegeven dat ze de resterende wedstrijden goed willen afsluiten om vervolgens scherp de nacompetitie in te gaan’, vertelt trainer Jeroen de Munck’

Hij roemt de teamgeest die de groep kenmerkt. ‘Je kunt wel stellen dat de spelers naar elkaar toe zijn gegroeid. Jonge jongens als Jesse Smit, Julian Bos en Robin Uilhoorn passen prima in de mix die het elftal kenmerkt en waarin een groot aantal spelers zeer constant heeft gespeeld.’

Zonder anderen te kort te willen doen, kun je met een gerust hart stellen dat de ‘wederopstanding’ van Dennis van Dijk, de bloedvorm van een speler als Kevin Bijlsma, maar ook de terugkeer van Jeroen de Groot na langdurig blessureleed en de immer zwoegende Erik Rentema op het middenveld belangrijke factoren zijn die de geelzwarten hebben geholpen bij de opmars naar de top in de vierde klasse. De stukjes van de puzzel leken op een gegeven moment allemaal op hun plaats te vallen en De Munck spreekt van een ‘mooie groep’ om mee te werken.

De oefenmeester vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Poolster en kan Spijk aan het einde van de rit met opgeheven hoofd verlaten. Hij presteerde het om met zijn vorige club De Heracliden te promoveren en zou dat kunstje in zijn derde jaar op Oldencate ook zomaar met Poolster kunnen flikken. ‘We willen graag de derde klasse in, maar ook al zou het niet lukken, dan mogen we niet over een verloren jaar spreken. We hebben nu al een prachtig seizoen achter de rug. Dat kan alleen maar mooier worden.’

* Poolster – GEO 3-2 (1-0). Kevin Bijlsma 1-0; Jory Haikens 1-1; Dennis van Dijk 2-1; Bastiaan Drabe 2-2; Dennis van Dijk (strafschop) 3-2.

No Replies to "Poolster lijkt klaar voor nacompetitie"