Duidelijke zege reserves Farmsum

Op sportpark Tuikwerd werd zondag de wedstrijd tussen de reserves van Farmsum HSC 3 gespeeld. De wedstrijd in Sappemeer eindigde in een spectaculaire 7-7, dus kon er een boeiende wedstrijd verwacht worden. Dta pakte echter anders uit, want de Farmsumers wisten de confrontatie winnend af te sluiten. De thuisclub zegevierde met 6-0.

Aangezien keeper Kevin Meertens nog steeds hinder ondervond van een slepende enkelblessure, stond Alwin Schuitema wederom op de goal en ook spelverdeler Andreas Tjalma had wat last van zijn enkel. Hij begon op de bank.Vanaf de eerste minuut werd er door beide teams in een hoog tempo gevoetbald en dat resulteerde in een leuk schouwspel met weinig kansen. Farmsum gaf achterin weinig weg en HSC dekte beide spitsen Herbert van Brugge en Merijn Tiekstra zeer kort, zodat er aanvallend weinig gecreëerd kon worden.

Het was wachten tot de 26e minuut voordat er gejuichd kon worden. Herbert van Brugge passeerde twee spelers en gaf de bal aan Merijn Tiekstra. Deze had een pegel in gedachten maar produceerde niet meer dan een slap schot. De Sappemeerster keeper verwachtte dit niet en verwerkte de bal superslecht zodat de bal langzaam het doel in rolde: 1-0. Tot aan de rust veranderde het spelbeeld en de score niet en was het vooral van de kant van HSC zeer fysiek.

De tweede helft kwam spelverdeler Andreas Tjalma erin en dat was duidelijk merkbaar. Na een lange bal op Michael de Leeuw sprintte eerstgenoemde tegelijk met een verdediger richting doel. Net voor het strafschopgebied gaf De Leeuw een lichte schouderduw en de veel langere verdediger was daar zo van onder de indruk dat hij de bal uit de lucht sloeg. Dat leverde Farmsum een vrije trap op. Met veel gescheld en gezeur namen de verdediger en de rest van HSC kennis van het besluit, dat in hun ogen onterecht was. Toen Michael de Leeuw de bal er ook nog inschoot was leidsman Bart Tjalma helemaal de boeman en zou dit ook de gehele wedstrijd blijven. Feit was wel dat het na 55 minuten 2-0 werd.

Slechts twee minuten later was het Herbert van Brugge die de bal laag voorgaf op Brian Trof en die bracht de 3-0 op het scorebord. De grensrechter van HSC zag buitenspel in het doelpunt maar de goed mee gelopen scheidsrechter zag het anders en keurde het doelpunt terecht goed. Farmsum was heer en meester in de tweede helft en HSC had zichzelf volledig uit de wedstrijd geluld en was drukker met randzaken dan met voetballen.

Toen Andreas Tjalma op aangeven van Andre Strijbos ook de 4-0 nog maakte in de 65e minuut, was de maat vol voor HSC en beperkte de ploeg zich alleen nog maar tot schoppen. Daarbij hadden ze het voornamelijk gemunt op Andre Strijbos die op den duur vaker op het gras zat of lag dan dat hij op zijn benen stond.

Na de zoveelste overtreding op iemand van de roodgelen kon Michael de Leeuw het niet meer aan en ging door het lint, hetgeen hem op zijn tweede gele kaart kwam te staan en Farmsum moest tien minuten met een man minder verder. In de 77e minuut mocht er weer een Farmsum-speler in en het was Fokko Snitjer die het veld betrad.

Het bleek een gouden wissel want in diezelfde minuut was het Brian Trof die op aangeven van Andre Strijbos de 5-0 binnen schoot. De wedstrijd bleef echter fysiek en menig overtreding en opstootje moest worden gesust. Het slotakkoord was voor het gouden tandem van Farmsum. Andreas Tjalma gaf de bal diep op Herbert van Brugge en die schoot de 6-0 op het scorebord. Dit was tevens de eindstand en voor het eerst dit seizoen werd een hele wedstrijd de nul gehouden en nog belangrijker, Farmsum kon wederom drie punten bijschrijven.
Volgende week speelt men de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager ASVB 4 om 10.00 uur op Sportpark Blijham.

No Replies to "Duidelijke zege reserves Farmsum"