Farmsum laat Warffum langszij komen

Farmsum heeft een prima mogelijkheid laten liggen om het bezoekende Warffum op de knieën te dwingen. De thuisploeg gaf twee keer een voorsprong weg en moest uiteindelijk met een punt genoegen nemen. Voetballend was het niet goed wat de beide teams de 36 toeschouwers voorschotelden, maar de amusementswaarde en het fraaie voorjaarsweer maakte veel goed.

Voor voetbalhoogstandjes en aanverwante zaken moet je niet in de kelder van het amateurvoetbal zijn. Daar wordt inzet, strijd en wilskracht gevraagd. Ingrediënten die aanvankelijk bij Warffum ver te zoeken waren. Het team van trainer Simon Bos begon veel te slap aan het treffen en liet zich de kaas voortdurend van het brood eten door een fel startend Farmsum. De thuisclub wilde er nog wel even voor los, moreel gesteund door de 3-0 zege die men een week eerder op Woltersum had geboekt.

Voor Warffum stond er niets meer op het spel. Het gat naar de nacompetitie was te groot om nog ergens aanspraak op te kunnen maken en eigenlijk was dat ook maar beter zo. De gele kanaries, voor de gelegenheid in een andere kleur gestoken, hebben dit seizoen te vaak aangetoond dat er mentaal het een en ander aan schort en dat kwam ook tegen Farmsum pijnlijk aan het licht. Vooral in de eerste helft straalde de nonchalance er van af, verloren de bezoekers vrijwel elk duel en bleken ze bij tijd en wijle niet in staat om enige rust aan de bal te tonen.

Het eerste doelgerichte schot van de middag kwam op naam van Warffumer Niels Zantingh. Zijn doelpoging werd beantwoord met een pegel van Vanres Latupeirissa. Beide keren bleef het bij een lichte schrikreactie van de tegenstander. Het moeizaam opbouwende Warffum kreeg na 22 minuten een eerste dreun te verwerken. De defensie van Warffum liet zich veel te gemakkelijk wegzetten en bood Farmsum alle ruimte om het vijandelijke strafschopgebied binnen te dringen. Alwin Nap haalde namens de thuisclub de trekker over: 1-0. Nog geen minuut later had Nap opnieuw moeten scoren, maar nu schoot hij voorlangs.

De eerste helft had Farmsum het betere van het spel en was het vooral Amir Hasheme die zich wist te onderscheiden. De verbetenheid waarmee speelde, was synoniem voor de rest van de gastheren. Dat het halverwege het duel bij een treffer bleef, mocht opmerkelijk worden genoemd. Warffum vroeg namelijk om moeilijkheden, maar werd ten onrechte door de Farmsumers gespaard.

Na de pauze leek Warffum orde op zaken te willen stellen, schoot op de lat, maar kreeg nog geen zestig seconden later een lesje in countervoetbal. Jan Bisschop werd middels een prima pass van Hasheme de diepte in gestuurd en liet zich door niets of niemand van de wijs brengen: 2-0. Met wat meer fortuin was Farmsum daarna definitief bij Warffum weggespurt, maar de gastheren weigerden het duel in het slot te gooien.

Dat kwam hen duur te staan, want Warffum probeerde nog een keer aan te zetten en sloop dichterbij toen Bartel Klinkhamer raak kopte uit een corner Juan Bello: 2-1. Enige tijd later was de achterstand weggepoetst. Nu was het Gert-Jan Dijkhuizen die raak schoot. Hij mikte de bal tussen de benen van keeper Daniël Venhuizen door: 2-2.

De goal viel op een moment dat Farmsum de marge weer had moeten vergroten, maar in hun ijver om de bal tegen het nylon te krijgen liepen de Farmsumers elkaar voortdurend in de weg. Andre Toxopeus en Amir Hasheme waren er nog het dichtst bij, maar konden het niet eens worden over de afronding na een goed genomen vrije trap van Stephan Woldhuis.

En toch wist Farmsum opnieuw aan de leiding te komen. Dat was vier minuten voor het laatste fluitsignaal. Warffum leed onnodig balverlies op het middenveld en werd in de omschakeling gevloerd door een goal van Jan Bisschop: 3-2. De buit leek binnen, maar in het tweede bedrijf waren al gekkere dingen gebeurd, dus wilde het handjevol toeschouwers het slot ook nog wel even meemaken. En daarin viel nog een doelpunt. De weggestuurde Rick Kloosterhuis werd door doelman Daniël Venhuizen tegen het gras gekwakt en daarop stond maar één straf. Hilbert Korthuis, in de eerste helft al ingevallen voor Jan Klinkhamer, schoot de toegekende strafschop keihard binnen: 3-3.

Daarmee was de koek op en kon Farmsum zichzelf verwijten dat het eigenlijk twee punten had laten liggen. Warffum wist op karakter nog een punt uit het vuur te slepen, maar in goeden doen was het team van Simon Bos geenszins. Voor zijn team rest nog ene thuiswedstrijd tegen Froombosch. Farmsum gaat op bezoek bij SV Bedum dat samen met Blauw Geel ’15 om het kampioenschap in 5D vecht.

* Farmsum – Warffum 3-3 (1-0). Alwin Nap 1-0; Jan Bisschop 2-0; Bartel Klinkhamer 2-1; Gert-Jan Dijkhuizen 2-2; Jan Bisschop 3-2; Hilbert Korthuis (strafschop) 3-3.

No Replies to "Farmsum laat Warffum langszij komen"