Holwierde pakt periodetitel

ZEC heeft in en tegen Holwierde een uur lang het idee mogen koesteren dat men wellicht een punt aan de confrontatie met de plaatselijke trots zou overhouden. Toen de gastheren echter op 1-0 wisten te komen, was het gedaan met de Zandeweersters en finishte Holwierde uiteindelijk op 4-0. De ploeg van trainer Eddy Tuik beloonde zichzelf niet alleen met drie punten, maar pakte eveneens de derde periodetitel.

Holwierde wilde hoe dan ook het extraatje in 5A zien te bereiken en afrekenen met ZEC was daarvoor een eerste vereiste. Het was daarnaast ook nog even afwachten hoe het duel tussen Stedum en Westerlee zou aflopen. Die teams konden zich ok geen puntverlies veroorloven. Stedum niet omdat het de race om de titel nog een week wilde verlengen en Westerlee omdat het bij winst en een misstap van Holwierde zelf de tussentijdse titel zou mogen opstrijken.

Er lagen dus veel scenario’s op de plank, maar Holwierde had er slechts één nodig. In de eerste helft kreeg de thuisclub voldoende kansen om zichzelf tijdig in veilige haven te schieten, maar verder dan de paal kwam men niet. De bezetting voor de goal was allesbehalve goed. Als er al een voorzet komt, moet je als speler wel aangeven waar je hem wilt hebben en niet geparkeerd staan. Voor een tegenstander is dat gemakkelijk verdedigen. ZEC bleef vooralsnog overeind en had ook aan keeper Jacco Knol en betrouwbare pion binnen de gelederen.

Tot aan de rust werd er niet gescoord en dus was het wachten of het tweede bedrijf enig soelaas zou bieden. Ook toen duurde het nog vrij lang alvorens het duel werd opengebroken. Terwijl de krachten bij ZEC langzaam maar zeker weg begonnen te vloeien, sloeg Holwierde dan toch toe. Thijs Stoppels werd de diepte in gestuurd door Christian van der Broek. Stoppels had er twee pogingen voor nodig, maar was uiteindelijk wel de gevierde man: 1-0.

De ban leek te zijn gebroken, want er was niet veel tijd voor nodig om de marge te verdubbelen. Stoppels werd onderuit gehaald door Arjan Wieringa. Volgens velen werd de overtreding buiten de zestien meter gemaakt, maar de scheidsrechter van dienst oordeelde anders en deponeerde de bal op de stip. Teun Westerhuis nam het karwei op zich en schoot de gastheren naar 2-0.

ZEC probeerde met lange ballen spits Ronny Bakker aan het werk te zetten. Daar zit hem ook meteen het manco bij de groenwitten. Men is te afhankelijk van de grillige aanvaller, die verder weinig ondersteuning heeft. Bakker kon in zijn eentje weinig klaarspelen en moest toezien hoe er in de slotfase opnieuw een strafschop aan de gastheren werd gegeven. En andermaal was Arjan Wieringa de zondaar. Nu was het Christian van der Broek die vanaf elf meter een succesje probeerde te boeken, maar hij strandde op Jacco Knol. Yirsan Bouman was echter alert en kopte het leer alsnog tegen het nylon: 3-0.

Het duel was al lang gespeeld en de treffer die Christian van der Broek, uit een voorzet van Ryan Semmens, in de laatste minuut nog aan het totaal wist toe te voegen was er eentje voor de statistieken. Hij bepaalde er de eindstand wel mee op 4-0 en dus was er na het laatste fluitsignaal ruimte voor een klein feestje bij de Katmisbewoners. De periodetitel zat in de knip en dat was wat het team van coach Eddy Tuik wilde bereiken.

‘We hebben in ieder geval iets op zak en onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen nog niet gespeeld. Hoe het gaat uitpakken weet ik niet, maar we zullen er in de nacompetitie vol in gaan. Het zou natuurlijk hartstikke mooi zijn als we straks promoveren, maar zo ver is het nog niet. Eerst moeten we de reguliere competitie nog afsluiten.’

Dat gaat zaterdag in Uithuizen gebeuren tegen Noordpool UFC. Daarna wacht Holwierde een herkanser uit de 4e Klasse C. Wie dat gaat worden is nog even afwachten. In die klasse zijn GRC Groningen en De Lauwers reeds gedegradeerd en behoren het Leenster FC LEO, Opende, ODV en VVK tot de kandidaten die Holwierde als mogelijke tegenstander zouden kunnen krijgen.

* Holwierde – ZEC 4-0 (0-0). Thijs Stoppels 1-0; Teun Westerhuis (strafschop) 2-0; Yirsan Bouman (3-0); Christian van der Broek 4-0.

No Replies to "Holwierde pakt periodetitel"