Pelikaan S. laat punten liggen bij SV Bedum

SV Bedum heeft aan de thuiswedstrijd tegen het hoger geklasseerde Pelikaan S. een punt overgehouden. Met de uiteindelijke 1-1 lieten de Oostwolders twee dure punten liggen in de strijd om nacompetitievoetbal. Voor de Bedumers stond alleen het eergevoel nog op het spel.

‘Wij hoefden niet meer zo nodig, maar wilden er natuurlijk wel een echte wedstrijd van maken’, vertelt scheidend trainer René Wollerich. De man die volgend seizoen bij Helpman actief is, zag zijn ploeg bij vlagen goed spelen en vond dat SV Bedum voor de pauze de bovenliggende partij was geweest. De gastheren kregen kansen via George Deuling en Jake Smit, maar weigerden die te verzilveren. ‘Daar hebben we gewoon te weinig uitgehaald’, vindt Wollerich.

Na de rust liet Pelikaan S. iets meer van zich zien. Dat moesten de gasten ook wel, want er viel nog het een en ander te verdienen en een zege zou dat allemaal een stuk gemakkelijker maken. Het was echter SV Bedum dat de wedstrijd in de 65e minuut wist open te breken. De net ingevallen Ferdi Görgülu ging er van tussen, kapte knap een tegenstander uit en mikte de bal tegen het nylon: 1-0.

Voor de thuisclub was het zaak om de wedstrijd over de streep te trekken, maar dat was dit seizoen al vaker mislukt en de poging daartoe zou ook nu spaak lopen. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal was het Freddy de Grooth die zich met een voorzet bemoeide. Hij probeerde de bal met de hand binnen te werken, maar raakte het speeltuig niet. Doelman Lars van der Sluis leek van die actie te schrikken, bokste de bal weg en zag de mee naar voren gestuurde Danny Holband uit de rebound doel treffen: 1-1.

Voor de thuisclub betekende de treffer een behoorlijke domper, want men had de laatste thuiswedstrijd van het seizoen graag winnend willen afsluiten. De Bedumers moeten zaterdag op bezoek bij LTC. De Assenaren hebben nog een appeltje te schillen met hun opponent, want eerder dit seizoen werden de Drenten met 3-1 geklopt. Doelpuntenmakers waren toen Jake Smit, Soeratmin Venema en Nick Boelhouwer. Voor LTC scoorde David Modderman.

Komend weekeinde vallen ook in de 2e Klasse J de beslissingen. Zowel Pelikaan S. als Gramsbergen en NEC Delfzijl kunnen nog aanspraak maken op de laatste te vergeven periodetitel. De ploeg van Kurt Elshot moet met Klazienaveen zien af te rekenen. Gramsbergen, dat momenteel aan de leiding gaat in het gevecht om de tussentijdse titel, gaat op bezoek bij het inmiddels gedegradeerde Aduard 2000 en NEC Delfzijl speelt op eigen veld tegen Noordscheschut.

* SV Bedum – Pelikaan S. 1-1 (0-0).
Ferdi Görgülu 1-0; Danny Holband 1-1 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Pelikaan S. laat punten liggen bij SV Bedum"