Jeugd Neptunus goed op dreef in Bremen

De jeugdafdeling van roeivereniging Neptunus was afgelopen weekend traditiegetrouw op de jaarlijkse roeiwedstrijden in Bremen. Deze wedstrijden zijn de grootste in hun soort in Europa. Alleen bij de 10- tot en met 14-jarigen waren er al 900 inschrijvingen.  Voor de junioren van 15 tot 19 jaar was er een wedstrijd over 1500 meter.

Voor de jongere jeugd kon gestart worden op de slalom, de 700 en de 2500 meter.  Ook aan de begeleiders werd gedacht. Zij konden op de slalom starten . Het mooie van de wedstrijden was, dat er behalve in leeftijdscategorieën ook onderscheid werd gemaakt in prestatieniveau en gewichtsklasse. Zo konden ook de minder ervaren of kleinere roeiers een wedstrijd winnen.

Op zaterdag ging als eerste roeister Assunta Dearca op de slalom van start. Zij roeit nog niet zo lang en dit was haar eerste wedstrijd. Voor haar was het best spannend. Ze legde haar parcours keurig af maar kwam net iets tekort voor een medaille. Daarna waren de begeleiders aan de beurt. Martijn Huijzer  wist hierbij de winst binnen te halen. Een mooie tweede plaats was er voor Anita Griep. Voor de jeugd in de klasse veertien jaar was er geen slalom uitgeschreven. Zij mochten de ‘Langstrecke’ varen, een achtervolgingsrace over 2500 meter. Eva Griep, Fons Folkers en Maarten Veninga wisten daarbij alle drie hun klasse te winnen en dat was een superprestatie.

Op zondag stond voor Dearca de 300 meter op het programma. Na een keurige start kon ze niet aanhaken bij de tegenstanders maar dat wordt volgend jaar vast beter. Het was voor haar een mooie manier om wat ervaring op te doen. De (bijna) 14-jarigen mochten 700 meter roeien. Hierbij werd door Griep en Veninga gewonnen. Fons moest deze keer genoegen nemen met een tweede plaats. Veninga en Folkers kwamen samen ook nog uit in de tweepersoons boot. In deze wedstrijd haalden zij de derde plaats.

Ondertussen werden gelijktijdig op de andere helft van de Werdersee wedstrijden gehouden over 1500 meter voor junioren en senioren. Hieraan deden voor Neptunus Martijn Huijzer (jongens 18) en Jan Huib Veninga (jongens 16) mee. Na de overwinning op de begeleidersslalom was er voor Huijzer geen winst weggelegd.

Jan Huib Veninga was zaterdag wat ziek maar wist toch nog een mooie tweede plaats te behalen in het zwaarste veld. In de twee roeide hij met Felix Mebius uit Groningen naar een derde plaats in de zwaarste klasse. Op zondag voelde hij zich weer wat beter en wist hij zijn wedstrijd te winnen. Later op de dag was er voor hem nog een derde plaats. Al met al was het een succesvol maar vooral ook heel gezellig weekend voor de jeugd van Neptunus Bremen.

No Replies to "Jeugd Neptunus goed op dreef in Bremen"