SV Marum kampioen na winst op Noordwolde

De meimaand is kampioenenmaand, maar ook de periode waarin degradanten bekend worden en ploegen weten of ze via de nacompetitie alsnog kunnen promoveren dan wel afdalen. De laatste reguliere competitiedag van het zaterdagvoetbal in deze regio heeft in ieder geval veel duidelijk gemaakt. In 3C heeft SV Marum, onder het toeziend oog van zo’n vijfhonderd toeschouwers, in een rechtstreeks duel met Noordwolde (4-0) de titel voor de neus van de gedoodverfde kampioenskandidaat SC Loppersum weggekaapt. Zowel de Lopsters als Noordwolde en Glimmen mogen via de achterdeur proberen de stap omhoog te maken.

Hij trok een ietwat beteuterd gezicht na het fluitsignaal van scheidsrechter Bob Brinkhuizen. Oefenmeester Roy Kamps sloeg vlak naast hem de juichende menigte van SV Marum gelaten gade. Zijn ploeg had het niet weten te redden. De gastheren kwamen wat moeizaam op gang, maar nadat een gemakkelijk gegeven strafschop hen in het zadel had geholpen was het snel gedaan met Noordwolde.

Ze zouden er vol voor gaan, maar Noordwolde kreeg wel de eerste waarschuwingsschoten voor de boeg. Het was met name de 17-jarige Tom Boezerooy, de man die naar Harkemase Boys verkast, die de aandacht op zich vestigde. Hij probeerde in de beginfase tot twee keer toe doelman Martin Oltmans te verschalken, maar de goalie wist niet van wijken.

De eerste speldenprik van de gasten werd na acht minuten uitgedeeld. Een diepe bal van Theo Maats viel voor de voeten van Ewoud Boersema. Hij wist doelman Jacob Beimers niet te omzeilen en zag de uitgelezen kans om de score open te breken in rook op gaan. Het duel kende daarna een fase waarin weinig gebeurde. De thuisclub wist de wedstrijd geen gestalte te geven en ook Noordwolde liet het achterste van de tong nog niet zien.

Het duel ontvlamde pas toen scheidsrechter Brinkhuizen de bal wel erg gemakkelijk op de stip deponeerde. Ewoud Boersema dacht de bal weg te trappen, maar kwam tijdens die poging ook Jurn Wagenaar tegen. De Marumer tuimelde heel gewillig over het been van Boersema, ging naar de grond en kreeg wat hij wilde. Dat een en ander zich buiten de zestien had voltrokken, was de fluitist kennelijk ontgaan. Wagenaar wreef even over de pijnlijke plek, stond grijnzend op en zag hoe aanvoerder Daan Assink de bal tegen het nylon schoot: 1-0.

De spanning was daarna heel snel verdwenen. In de 37e minuut was het andermaal raak toen aanvoerder Marco Vos zich wel erg gemakkelijk opzij liet zetten en Boezerooy vervolgens ook Oltmans het nakijken gaf: 2-0. Nauwelijks van de dreun bekomen lag de bal voor de derde keer in het net en ook nu tekende Boezerooy voor de treffer: 3-0. Noordwolde probeerde het wel, maar veel verder dan een gekraakt schot van Patrick Meima en een kopbal over de deklat van Theo Maats kwamen de bezoekers niet.

De in een feestbus meegereisde supporters werden steeds stiller en wisten zich niet echt een houding aan te meten. Ze hadden ongetwijfeld op meer van hun favorieten gerekend. Dat zou dan in de tweede helft moeten gebeuren.

De eerste doelpoging van na de pauze kwam van de voet van Patrick Meima, maar miste de juiste richting. Na een uur spelen was Marco Vos gevaarlijk. De voorzet van Yoni Ewoud van der Velde was goed, de inzet van Vos verdween via de knuisten van Beimers over de deklat. Een minuut later dacht Jorrit Dijkstra voldoende tijd te krijgen om uit te halen, maar liep zich hopeloos vast.

Na driekwart wedstrijd poeierde Martijn Kuiper op de paal en probeerde Derk Veenstra zijn eigen goalie in verlegenheid te brengen, maar er vloeide voor SV Marum geen bloed uit voort. Eigenlijk was de tweede helft niet meer dan een plichtmatig potje voetbal. De thuisclub had de buit binnen en daar voetbalde men naar.

In de slotminuten werd het doel van de gastheren nog wel een paar keer bestookt en had Noordwolde ook wel een eretreffer verdiend, maar de enige goal die nog viel werd aan de overkant van het veld begroet. Uit een voorzet van invaller Jorrit Jonkman wist Kino Elias, een andere invaller, raak te schieten: 4-0. Dat werd tevens de geflatteerde eindstand en uiteraard waren er bloemen voor de kampioenen.

Zo kreeg de competitie in 3C een ontknoping die men eerder dit seizoen niet meer had verwacht. SC Loppersum had op zeker moment zelfs negen punten voorsprong op de nummer twee en leek op zijn sloffen naar de titel toe te werken. Op beslissende momenten liet het team van trainer Henk Buikema, dat overigens met 3-0 van Helpman wist te winnen, steken vallen. Die kwamen de Noord-Groningers uiteindelijk duur te staan.

Kamps vond de nederlaag eveneens geflatteerd en de strafschop een breekpunt in de wedstrijd. ‘Die werd wel erg gemakkelijk gegeven. Volgens een aantal jongens gebeurde het buiten de zestien meter. Maar goed, we hebben kansen gehad om te scoren, maar uiteindelijk niet genoeg kunnen brengen om het SV Marum echt lastig te maken. Dan moeten we het maar via de nacompetitie proberen.’

Zijn collega Jan Mulder was uiteraard een verguld man. Hij wordt in Marum, waar de oefenmeester ook volgend seizoen de scepter zwaait, ook wel de kampioenenmaker genoemd. ‘Dit is de bekroning van een prima seizoen, al moet ik wel zeggen dat het er lange tijd op leek dat SC Loppersum kampioen zou worden. Over zijn spelersgroep zei hij: ‘Het zijn gretige jongens die voor elkaar door het vuur gaan. Het zal mij benieuwen wat we volgend seizoen in de tweede klasse weten te bereiken. Het is jammer dat hij gaat, maar ook zonder Boezerooy hebben we voldoende kwaliteit om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.’

* SV Marum – Noordwolde 4-0 (3-0). Dan Assink (strafschop) 1-0; Tom Boezerooy 2-0; Tom Boezerooy 3-0; Kino Elias 4-0.

No Replies to "SV Marum kampioen na winst op Noordwolde"