Internationale wedstrijd op knusse Lopster kleipiste

Na twee jaar op rij een Semifinale EK Zijspannen te hebben georganiseerd, heeft de MFAC Loppersum er dit jaar voor gekozen om een internationale wedstrijd uit schrijven. Op zaterdag 10 juni komen de ESSO Specials Internationaal aan de start en wordt er een voorronde verreden van de Duitse Masters of Zijspannen 2017.

Met medewerking van de KNMV baansportcommissie en de gemeente Loppersum is het gelukt om deze wedstrijden naar Loppersum te halen. Gezien het deelnemersveld in de Specials Internationaal is spektakel verzekerd op de knusse kleipiste aan de Bosweg. Het is MFAC Loppersum namelijk gelukt om een deelnemersveld te contracteren dat zeer aan elkaar gewaagd is.

Voor Nederland verschijnen aan het startlint Dirk Fabriek, Sjoerd Rozenberg, Romano Hummel, Henry van der Steen en Jannick de Jong met als reserverijder Knoalster Mark Beishuizen. Met name Jannick de Jong steekt momenteel in een blakende vorm, nadat hij de eerste drie ONK-wedstrijden in Nederland al op zijn naam wist te schrijven, pakte hij op Hemelvaartsdag in het Duitse Herxheim ook alweer zijn eerste GP-overwinning van dit jaar. Toch zal hij zijn handen vol hebben aan het overige viertal dat in eerdere edities van de races in Loppersum al heeft bewezen goed uit de voeten te kunnen op de Lopster klei.

Zij gaan rijden tegen de Duitse wereldtopper Stephan Katt (drievoudig Europees Kampioen), de Tsjechische coureurs Martin Malek en Michal Dudek en de Engelse speedwayprofs Edward Kennet en, de na een zware crash in 2010 comeback makende, Paul Hurry. Wie de finale in deze klasse gaat winnen is niet op voorhand te voorspellen, wat wel te voorspellen is dat het close racing wordt, en dat ervoor iedere centimeter keihard wordt gestreden.

Naast de Specials Internationaal heeft Loppersum een primeur. Voor het eerst wordt er in Nederland een voorronde verreden van de Duitse Masters of zijspannen 2017. De Duitse Masters of zijspannen gaat over vijf wedstrijden, kent zijn eerste ronde in Loppersum en zal daarna via Mulmshorn, Angenrod, Heringen en Nidda naar de finale in Leipzig gaan.

Tijdens de kwalificatiewedstrijd om toegelaten te worden tot deze Duitse Masters, bleek dat de combinaties zeer aan elkaar gewaagd zijn, want het verschil tussen de nummer een en de nummer tien bedroeg maar twee seconden op een lange baan. Op de kleine piste in Loppersum zal dit nog minder zijn (foto: Henk Mannes).

No Replies to "Internationale wedstrijd op knusse Lopster kleipiste"